Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Hamilton hoeft mij geen zege cadeau te doen"

Valtteri Bottas liet al weten dat hij in Rusland een ontzettende lastige middag beleefde nadat hem was verzocht om van plek te wisselen met teamgenoot Hamilton. Hoewel hij er eentje voor het team nam, hoeft hij geen cadeautje terug van Hamilton.

"Nee, ik hoef geen zege cadeau te krijgen van Lewis. Het is leuker om te winnen als we er gewoon voor racen," aldus Bottas tegenover de pers.

Teamgenoot Hamilton liet al weten erg in zijn maag te zitten met de teamorder van Mercedes. Hij had liever op eigen kracht Bottas verslagen maar is tevens dankbaar dat zijn teamgenoot zich als een echte gentleman opstelde. Met nog vijf races te gaan, verwacht iedereen dan ook dat Hamilton zijn teamgenoot nog wel gaat laten winnen. "Ik heb daar geen problemen mee maar ik denk niet dat hij dat nodig heeft. Ik ben ervan overtuigd dat Valtteri op eigen kracht races kan winnen. Vorig jaar op het einde won hij volgens mij ook een paar races. Ik weet het niet meer precies." Bottas won vorig jaar inderdaad de laatste Formule 1 race maar toen was de titelstrijd al beslist.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'