Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Hamilton is nog steeds sneller dan Verstappen en Leclerc"

Valtteri Bottas, vijf jaar lang de teamgenoot van Lewis Hamilton, weet het zeker: de Brit is nog steeds de allersnelste man op de Formule 1-grid. Sneller dan wie dan ook, inclusief regerend kampioen Max Verstappen en Ferrari-talent Charles Leclerc.

In de officiële podcast van F1 wordt Valtteri Bottas gevraagd naar al zijn teamgenoten waarmee hij ooit heeft geracet in de koningsklasse van de autosport. Pastor Maldonado, Felipe Massa, Lewis Hamilton. Wie van hen was de snelste. Hij hoeft niet lang na te denken. "Lewis", antwoordt hij stellig. "Ik denk dat hij nog steeds de snelste coureur is op de Formule 1-grid", aldus de voormalig Mercedes-coureur, die zijn antwoord bevestigd nadat hem wordt gevraagd of de Brit dus ook sneller is dan Verstappen en Leclerc. "4In mijn ogen is hij de snelste", luidt zijn conclusie.

Waarom dan?

Gevraagd waarom hij zijn voormalig teamgenoot nog steeds de snelste van allemaal acht, wijst hij op de enorme werklust van de zevenvoudig kampioen, maar ook op het talent dat Hamilton heeft. "Lewis heeft ten eerste irritant veel talent! Daarnaast werkt hij buiten de raceweekenden om harder dan menigeen volgens mij denkt. In de raceweekenden is hij vaak zelfs de laatste die de paddock afloopt. Die combinatie en het feit dat hij zo'n grote drive in hem heeft om te presteren en het goed te doen." Bottas zelf kan naar eigen zeggen dan ook alleen op een goede dag iets inbrengen tegen zijn snellere teamgenoot, die met de Fin aan zijn zijde vier keer op rij kampioen werd in de periode 2017 - 2020. "Zijn basisperformance is zo goed en hij is ook heel consistent. Dat maakt hem zo lastig te verslaan. De dagen dat ik hem versloeg, had ik een goede dag", aldus Bottas.

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco