Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: “Heb geleerd van vorig seizoen en sta sterker aan de start”

Valtteri Bottas zag in 2018 voor de tweede achtereenvolgende keer Mercedes-teammaat Lewis Hamilton wereldkampioen worden. Nu is dat niet zo'n schande, het feit dat Hamilton elf races won en Bottas nul echter wel. De 29-jarige Fin is erop gebrand om van 2019 wél een succes te maken.

In zijn eerste dienstjaar bij Mercedes, 2017, wist Bottas de schade prima te beperken door driemaal te zegevieren. Hamilton won weliswaar negen wedstrijden, maar de Brit werkte dan ook al zijn vijfde seizoen in het zilver af. Voor 2018 werd meer van Bottas verwacht dan de zeven tweede plaatsen die hij veroverde, de Fin moest uiteindelijk genoegen nemen met een zeer teleurstellende vijfde plek in het WK.

"Ik ben blij dat iedereen weer op nul punten staat. We beginnen weer van voren af aan en iedereen heeft dezelfde kansen. Het zal een interessant seizoen worden, waarin ik alles op alles wil zetten", laat Bottas weten. "Laten we wel wezen, 2018 verliep niet zoals ik had gehoopt. Er is best wat kritiek aan mijn adres geweest, maar dat is eigenlijk alleen maar goed. Het heeft mij een extra boost gegeven! Lessen zijn getrokken uit de fouten van vorig jaar en ik verschijn een stukje sterker aan de start dan dat vorig jaar het geval was. Bovendien heb ik positieven gezien, die eind vorig jaar voor wat mij betreft nog onzichtbaar waren." Bottas mocht in 2013 zijn Formule 1-debuut maken voor Williams, het team waarvoor hij vier seizoenen actief zou zijn. Het plotselinge afscheid van Nico Rosberg zorgde ervoor dat Bottas door kon worden geschoven naar Mercedes. Menigeen verwacht dat de Mercedes-leiding een oogje op Bottas' prestaties houdt, om hem bij tegenvallende resultaten te vervangen door reservist Esteban Ocon.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"