© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas heeft geen plan B voor 2018

07 aug. 2017 15:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas maakte begin dit jaar eindelijk zijn lang verwachte overstap van Williams naar een topteam. Sinds zijn aantreden bij Mercedes laat de Fin in elke race zien dat hij een serieuze podiumkandidaat is. Met twee overwinningen op zak lijkt niets een contractverlenging bij Mercedes in de weg te zitten.

Bottas wil een langdurige verbintenis met Mercedes

Bottas werd altijd al gezien als een goede coureur maar was bij Williams vaak niet in de gelegenheid om te strijden voor het podium. Sinds zijn overstap naar Mercedes heeft hij zichzelf duidelijk bewezen en is hij zelfs een outsider voor de wereldtitel dit Formule 1 seizoen.

Ook bij Mercedes zijn ze tevreden over de prestaties van de Fin. Toch heeft de Duitse renstal geen haast om Bottas een nieuw contract aan te bieden. Eerder liet teambaas Wolff al weten dat ze pas half september uitsluitsel geven over de toekomst van Bottas bij Mercedes.

Bottas zelf maakt zich duidelijk niet al teveel zorgen over zijn toekomst. Aan het Duitse Auto Bild laat hij het volgende weten.

"Ik heb het prima naar mijn zin bij Mercedes en heb tot nu toe alleen maar positieve feedback ontvangen. Wat dat betreft maak ik mij ook geen al te grote zorgen. Ik hou me dan ook absoluut niet bezig met een andere team. Mijn prioriteit ligt bij Mercedes, ik wil niks liever dan een lange samenwerking met Mercedes opbouwen."

De grote vraag is echter of Mercedes het aandurft om Bottas voor langer dan een jaar vast te leggen. De verwachting is namelijk dat de rijderscarrousel eind 2018 pas echt goed op gang gaat komen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen