© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Ik ben absoluut geen tweede rijder bij Mercedes'

03 aug. 2017 10:35 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas is vanaf zijn debuut voor Mercedes duidelijk geweest in zijn doel. De Fin wil wereldkampioen worden en is daarbij absoluut niet van plan om tweede viool te spelen binnen het team van Mercedes. In Hongarije kreeg hij dan ook deels een bevestiging hierin.

Valtteri Bottas hoopvol gestemd over zijn kansen in het WK

Lewis Hamilton was de snellere Mercedes coureur maar kwam vast te zitten achter zijn teamgenoot. Een zogenaamd herenakkoord bracht uitkomst. Hamilton kreeg een aantal ronden de tijd om de aanval op de Ferrari's te openen. Mislukte dat dan gaf de drievoudig wereldkampioen zijn positie terug aan Bottas.

Voor Bottas was het nog wel even spannend in de slotfase van de GP van Hongarije. Zijn achterstand op Hamilton liep rap op maar Hamilton ging in de laatste bocht flink van zijn gas zodat de Fin alsnog als derde over de streep kwam. Hij pakte hiermee waardevolle punten voor het WK terwijl Hamilton als directe belager van Vettel juist kostbare punten verloor.

Voor Bottas was de positiewissel niet meer dan logisch aangezien hij van Mercedes de bevestiging heeft dat het team geen voorkeur heeft.

Aan Sport Bild geeft hij zijn visie hierop: "Vanaf het begin heeft Mercedes mij verteld dat ze ons allebei gelijk zouden behandelen. We hebben de beschikking over hetzelfde materiaal en dat er geen eerste of tweede rijder binnen Mercedes is. Ik vertrouwde in Hongarije dan ook volledig op het team. Tenslotte vecht ik zelf ook nog voor de wereldtitel en gaat het natuurlijk ook gewoon om mijn eigen carrière. Daarom wil ik ook niet in de schaduw van Lewis staan."

Met nog slechts negen races te gaan, kijkt Bottas tegen een achterstand van 33 punten aan op WK leider Sebastian Vettel. De Fin is er echter van overtuigd dat de titelstrijd nog niet is gestreden.

"Ja, ik geloof echt dat ik dit jaar mijn eerste wereldtitel kan halen. Er zijn nog genoeg punten te verdelen en ik heb al vaker bewezen dat ik Hamilton en Vettel kan verslaan. Dat moet in de komende races ook mogelijk zijn. Ik heb mijn plafond nog niet bereikt en word alleen maar beter."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen