Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Ik heb nog niets bewezen in de Formule 1"

Valtteri Bottas legt de lat erg hoog voor zichzelf en vindt dat hij nog niets bewezen heeft in de Formule 1. Zijn eigen doelen zijn dan ook nog lang niet bereikt.

Bottas gaat zijn derde seizoen in dienst bij Mercedes in. Als teamgenoot van Lewis Hamilton moest hij toekijken hoe zijn teamgenoot de laatste twee seizoenen de wereldtitel veroverde. In 2018 kwam de Fin zelf niet tot één zege, terwijl Hamilton liefst elf Grands Prix won. "Het is een nieuw seizoen en je moet jezelf opnieuw bewijzen", blikt Bottas vooruit in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik vind dat ik nog niets heb bereikt in de Formule 1", klinkt het zelfkritisch. "Ik vind dat ik nog veel meer moet bereiken en daar ga ik alles aan doen. Ik heb nog genoeg te realiseren." Daarbij kijkt de Mercedes-coureur alleen naar zichzelf en niet naar de buitenwacht. "Voor anderen heb ik niets te bewijzen en het team weet exact waartoe ik in staat ben." "Het is aan mij en het team om hard te werken om altijd op het beste niveau te kunnen presteren. Ik weet exact wat ik dan kan bereiken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"