Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Bottas: "Ik wil een voorbeeld nemen aan Nico Rosberg"

Valtteri Bottas werd na het plotselinge vertrek van Nico Rosberg door Mercedes opgetrommeld door het team als vervanger van de kersverse wereldkampioen. Vooralsnog heeft Bottas Rosberg niet kunnen evenaren, wat een reden kan zijn dat de Fin zegt een voorbeeld aan de oud-Formule 1-coureur te willen nemen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Technisch gezien kunnen de kansen van Valtteri Bottas om dit jaar wereldkampioen te worden tijdens de Grand Prix van Mexico al in rook opgaan, maar van opgeven wil de Finse Mercedes-coureur nog niet weten. Bottas vertelt aan onder andere Motorsport Total een voorbeeld te willen nemen aan oud-Mercedes-coureur Nico Rosberg. Bottas mikt op een sterk einde van het seizoen.

"Op dit moment richt ik mij op één race per keer. Dit weekend zal ik mijn uiterste best doen, net als in Japan. Natuurlijk zal ik proberen de beslissing zo lang mogelijk uit te stellen, maar het zal afhangen van onze resultaten hoe het loopt", zo beseft een nuchtere Bottas. De viervoudig Grand Prix-winnaar schat zijn kansen mager in.

"Hamilton heeft niet echt een dip gehad over een bepaald aantal wedstrijden sinds ik bij het team zit, maar daar wil ik niet teveel over nadenken. Aan de andere kant, er kunnen altijd rare dingen gebeuren. Je weet maar nooit. Voor nu wil ik proberen mijn momentum vast te houden. Ik ga in ieder geval geen 'mind games' spelen."

Bottas zegt Rosberg na te willen doen, maar hij bevindt zich in ongeveer dezelfde situatie als Hamilton toen hij in 2016 de titel aan zich voorbij zag gaan. Rosberg eindigde in de laatste vier wedstrijden probleemloos als tweede in iedere race, terwijl Hamilton telkens met de overwinning aan de haal ging maar uiteindelijk vijf punten tekortkwam op zijn teamgenoot.

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

1 reactie