Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas kan 'Mercedes-trucjes' meenemen naar Alfa Romeo: "Dat is best veel"

In een exclusief interview met RacingNews365 legt Valtteri Bottas uit waarom hij de keuze heeft gemaakt om naar Alfa Romeo te gaan. De Fin weet al hoe hij het team naar de voorkant van de grid kan krijgen en noemt hierbij voormalig werkgever Mercedes.

Bottas Barcelona
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Na een aantal jaren bij topteam Mercedes vond Valtteri Bottas het tijd om de overstap te maken naar Alfa Romeo. De Fin legt uit dat hij toe was aan een nieuwe start. Er waren meerdere gesprekken gaande, onder andere ook met Williams. Hier reed hij van 2013 tot en met 2016 al voor.

Hij koos uiteindelijk niet voor de renstal uit Grove, maar voor Alfa Romeo. Teambaas Frederic Vasseur is geen onbekende voor Bottas, want in de F3 en GP3 was het ook al zijn teambaas. "Een van de grootste redenen is dat ik iets nieuws wilde", legt Bottas uit in een exclusief interview met RacingNews365.

"Ik denk dat het best makkelijk was om terug te gaan naar Williams, omdat ik de mensen daar ken en ik mij daar meer op mijn gemak voel. Dit omdat ik er al jaren heb gewerkt. Ik was echter overtuigd van wat Fred (Vasseur, red.) mij vertelde over de toewijding van Alfa Romeo onder het budgetplafond voor de komende drie jaar."

"Ze zijn al vroeg geswitcht naar deze auto. Daarnaast ken ik Fred ook erg goed, dat maakte het allemaal wat makkelijker."

Bottas ziet een sterker Alfa Romeo

De vijf jaar bij Mercedes leverde Bottas tien overwinningen op. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor het binnenhalen van vijf constructeurstitels. Toch was de Fin toe aan een nieuwe uitdaging, mede doordat hij telkens in onzekerheid werd gelaten door zijn werkgever, doordat het contract telkens met slechts een jaar werd verlengd.

Soms merkte hij ook op dat Mercedes de voorkeur gaf aan de prestaties van Lewis Hamilton. Bij Alfa Romeo kreeg hij echter een contract voor een langere termijn. Daarnaast heeft hij als teamgenoot een rookie, Guanyu Zhou.

"Toen ik bij Alfa Romeo had getekend, voelde het als een nieuwe start. Alle dagen in de fabriek waren erg leuk nu heb ik daadwerkelijk invloed op bepaalde dingen. Als ik nu wat zeg, dan gebeuren er dingen. Het voelt alsof ik wat meer macht heb. Dat voelt goed."

Hoe Bottas kan helpen bij zijn nieuwe werkgever

Bij Alfa Romeo ging het de laatste tijd minder goed dan bij topteam Mercedes. "Het team heeft een aantal zware jaren achter de rug, dat vermindert je zelfvertrouwen en motivatie", legt Bottas uit. "Dus het voelt alsof ik wat meer verantwoordelijkheid heb om het team meer te pushen."

"Het doel is om het team naar een hoger niveau te tillen en alles samen op te bouwen, dat is heel belangrijk. Ik heb best veel geleerd over teamwork bij Mercedes. Daarnaast zijn er ook wat technische dingen die ik mee kan brengen, bijvoorbeeld bij het afstellen van de auto. Er zijn veel dingen die ik kan introduceren."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022