Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas kan 'Mercedes-trucjes' meenemen naar Alfa Romeo: "Dat is best veel"

In een exclusief interview met RacingNews365 legt Valtteri Bottas uit waarom hij de keuze heeft gemaakt om naar Alfa Romeo te gaan. De Fin weet al hoe hij het team naar de voorkant van de grid kan krijgen en noemt hierbij voormalig werkgever Mercedes.

Na een aantal jaren bij topteam Mercedes vond Valtteri Bottas het tijd om de overstap te maken naar Alfa Romeo. De Fin legt uit dat hij toe was aan een nieuwe start. Er waren meerdere gesprekken gaande, onder andere ook met Williams. Hier reed hij van 2013 tot en met 2016 al voor. Hij koos uiteindelijk niet voor de renstal uit Grove, maar voor Alfa Romeo. Teambaas Frederic Vasseur is geen onbekende voor Bottas, want in de F3 en GP3 was het ook al zijn teambaas. "Een van de grootste redenen is dat ik iets nieuws wilde", legt Bottas uit in een exclusief interview met RacingNews365 . "Ik denk dat het best makkelijk was om terug te gaan naar Williams, omdat ik de mensen daar ken en ik mij daar meer op mijn gemak voel. Dit omdat ik er al jaren heb gewerkt. Ik was echter overtuigd van wat Fred (Vasseur, red.) mij vertelde over de toewijding van Alfa Romeo onder het budgetplafond voor de komende drie jaar." "Ze zijn al vroeg geswitcht naar deze auto. Daarnaast ken ik Fred ook erg goed, dat maakte het allemaal wat makkelijker."

Bottas ziet een sterker Alfa Romeo

De vijf jaar bij Mercedes leverde Bottas tien overwinningen op. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor het binnenhalen van vijf constructeurstitels. Toch was de Fin toe aan een nieuwe uitdaging, mede doordat hij telkens in onzekerheid werd gelaten door zijn werkgever, doordat het contract telkens met slechts een jaar werd verlengd. Soms merkte hij ook op dat Mercedes de voorkeur gaf aan de prestaties van Lewis Hamilton. Bij Alfa Romeo kreeg hij echter een contract voor een langere termijn. Daarnaast heeft hij als teamgenoot een rookie, Guanyu Zhou. "Toen ik bij Alfa Romeo had getekend, voelde het als een nieuwe start. Alle dagen in de fabriek waren erg leuk nu heb ik daadwerkelijk invloed op bepaalde dingen. Als ik nu wat zeg, dan gebeuren er dingen. Het voelt alsof ik wat meer macht heb. Dat voelt goed."

Hoe Bottas kan helpen bij zijn nieuwe werkgever

Bij Alfa Romeo ging het de laatste tijd minder goed dan bij topteam Mercedes. "Het team heeft een aantal zware jaren achter de rug, dat vermindert je zelfvertrouwen en motivatie", legt Bottas uit. "Dus het voelt alsof ik wat meer verantwoordelijkheid heb om het team meer te pushen." "Het doel is om het team naar een hoger niveau te tillen en alles samen op te bouwen, dat is heel belangrijk. Ik heb best veel geleerd over teamwork bij Mercedes. Daarnaast zijn er ook wat technische dingen die ik mee kan brengen, bijvoorbeeld bij het afstellen van de auto. Er zijn veel dingen die ik kan introduceren."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst