Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas kapot na verloren overwinning: 'Dit doet pijn'

Valtteri Bottas was na de Safety Car de te kloppen man. Uiteindelijk kreeg de Fin met nog enkele ronden te gaan een lekke band, nadat hij over een stuk carbon was gereden. Het resulteerde in een DNF voor Bottas, die duidelijk aangedaan was.

Bottas staat nu vierde in het wereldkampioenschap, maar dat had een tweede plaats met 65 punten kunnen zijn. Zijn race werd echter echter om zeep geholpen door een stuk carbon wat op het rechte stuk lag. De Fin reed daar vol over wat een lekke band veroorzaakte. Bottas laat weten dat hij er kapot van is: "Dit doet pijn. Maar dit is ook racen. Sommige dagen zijn goed, sommige zijn slecht en sommige zijn heel erg slecht." Het was voor Bottas zijn eerste DNF sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2016. "Een klein stuk zooi vernietigde mijn hele weekend. We hadden een goede race tot de lekke band. De auto voelde zo goed."

Bottas zag de eerste plek bij de Grand Prix van Azerbeidzjan naar zich toe komen toen de Red Bulls samen crashten. Hierdoor kon hij een 'gratis' pitstop maken en bleef daardoor voor Sebastian Vettel op de baan. "We hadden alles onder controle bij de herstart. Ineens knalde mijn band uit elkaar. Ik zag het stuk carbon niet en ik voelde niets totdat de band ineens explodeerde." Bottas wilde zelf graag winnen, maar is in ieder geval blij dat teamgenoot Lewis Hamilton met de overwinning naar huis ging. "Het was heel close in de laatste races, dus het is goed dat mijn team vandaag gewonnen heeft. Uiteraard ben ik erg teleurgesteld, maar we gaan het in Spanje opnieuw proberen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"