Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas kreeg prachtig afscheidscadeau van Mercedes: "Maar helaas geen plaats voor"

Valtteri Bottas is geen Mercedes-coureur meer. De Fin zal in 2022 uitkomen voor het team van Alfa Romeo, maar kreeg van zijn vorige werkgever nog wel een leuk 'cadeautje'.

Lewis Hamilton ging bijna de hele Grand Prix van Abu Dhabi aan de leiding, maar in de laatste ronde werd hij ingehaald door Max Verstappen. De Nederlander schreef hiermee niet alleen de race, maar ook het kampioenschap op zijn naam. Deze uitslag was zuur voor Hamilton, maar ook voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Naar eigen zeggen verloor de Fin 'miljoenen' door die laatste ronde op het Yas Marina Circuit. "Maar Mercedes heeft een manier gevonden om het goed te maken", zegt de 32-jarige coureur in de Finse podcast Suoraa puhetta minusta . "Ze hebben mij mijn 2017 Formule 1-auto gegeven, de auto waar ik mijn eerste F1-overwinning mee behaalde", onthult Bottas. "Ik heb er momenteel alleen geen plek voor."

Bottas moest traantje laten

2021 was het laatste jaar voor de Fin bij Mercedes. George Russell maakte de overstap van Williams en daarom is er voor Bottas geen plek meer. De 32-jarige coureur blijft wel in de Formule 1 en zal volgend jaar voor het team van Alfa Romeo uitkomen in de sport. Onlangs kreeg de ex-Mercedes-coureur een mooi afscheid op de fabriek van de Duitse renstal. Bottas werd als een kampioen uitgezwaaid door alle medewerkers en geeft toe dat hij een dergelijk afscheid niet had verwacht. "Het verraste mij ook. Het had een gewone dag in de fabriek moeten zijn waarop we afscheid zouden nemen. Door alles wat ze voor mij uit de kast hadden gehaald, moest ik wel een traantje laten", vertelt de Fin.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin