Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas kwam niet voorbij aan Verstappen: "Inhalen hier heel lastig"

Valtteri Bottas moest genoegen nemen met de derde plaats in Barcelona. Hij was daar vanzelfsprekend niet tevreden mee, maar hij weet waar hij alles heeft verloren.

De start van Valtteri Bottas was ronduit slecht. Hij verloor twee plaatsen aan Max Verstappen en Lance Stroll, waarna hij nooit meer voor Verstappen kwam te rijden. "De start was allesbeslissend", weet de Mercedes-coureur dan ook. "Die was niet goed genoeg, ik verloor meerdere plaatsen, waarna de eerste stint in het teken stond van terrein goedmaken."

Dat lukte de Fin slechts deels. Lance Stroll wist hij terug te pakken, Verstappen niet meer: "Ik had moeite om leven in de banden te houden. In de tweede stint kwam ik wel achter Verstappen te zitten, maar we weten hoe lastig het is om in te halen op dit circuit."

Wat er precies misging tijdens de start, durft Bottas niet te zeggen: "Dat moeten we nog uitzoeken. Ik weet dat Hamilton een goede start maakte voor mij, en ik denk dat de jongens achter mij gewoon een goede slipstream te pakken hadden."

Gevraagd naar hoe spannend het werd in bocht één met al het gedrang haalde Bottas zijn schouders op. "Dat was vorig jaar ook al het geval en in deze situatie pakte het gewoon niet goed uit voor mij."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto