© Mercedes AMG

Nieuwsoverzicht

Bottas: "Laat me niet gek maken door reserverol Ocon"

13 dec. 2018 15:45 Jan van der Burgt 2 reacties
Valtteri Bottas maakt zich niet al te druk om het feit dat Esteban Ocon vanaf de Mercedes-reservebank op zijn stoeltje aast. Dat zou hem naar eigen zeggen goede prestaties alleen maar in de weg staan.

Valtteri Bottas verlengde eerder dit jaar zijn deal met Mercedes tot en met 2019. Het gevolg was dat de door Force India gedumpte Esteban Ocon op de reservebank van de Duitse constructeur kwam te zitten. De Finse Bottas zegt zich echter niet druk te maken over die reserverol van Ocon.

"Er wordt in de Formule 1 altijd gepraat en elke coureur wil de kansen grijpen die hem worden aangeboden, maar het is niet aan mij om me daar druk om te maken. Dat zou me alleen maar minder goed maken in mijn werk."

"Als ik mijn eigen doelen en de doelen die Mercedes voor mij geformuleerd heeft haal, dan ben ik goed bezig. Als dat niet het geval is en dat ook de mening van het team is, dan is dat niet anders. Zo heeft de sport altijd in elkaar gezeten."

Toto Wolff riep dit seizoen al vaker dat hij ervan overtuigd is dat Ocon in 2020 weer op de Formule 1-grid staat, wat erop kan duiden dat Ocon al zeker is van een zitje voor 2020. Bottas denkt echter dat hij dat zou hebben geweten.

"Ik kan met iedereen in het team goed overweg, inclusief teambaas Toto Wolff. We kunnen openlijk over alles spreken, dus ik kan me niet voorstellen dat er iets achter wordt gehouden voor mij."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen