Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas vindt Verstappen-dominantie verontrustend: "Hopen dat het verandert"

Ondanks dat Valtteri Bottas meestal niets met Max Verstappen te maken heeft op het Formule 1-veld, maakt hij zich wel zorgen dat dit jaar een herhaling gaat zijn van de Red Bull-dominantie van 2023.

Bottas Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet de seizoenstart waar Valtteri Bottas op gehoopt had. Hij finishte de Grand Prix van Bahrein als een-na-laatste en de GP van Saoedi-Arabië was ook redelijk kleurloos voor de Fin. Hij kwalificeerde zich op de 16e positie, en finishte als 17e. Zijn teamgenoot Guanyu Zhou finishte als enige achter Bottas, aangezien Lance Stroll en Pierre Gasly beide uitvielen.

Voorlopig lijkt de enige echte verandering bij het team van Stake F1 Team de kleurstelling van de bolide. Bottas was in ieder geval niet vrolijk toen hij na de race in Saoedi-Arabië bij de pers verscheen.

Hij had een lastige race, vooral qua bandenmanagement: "Ik kreeg de harde banden niet op temperatuur. Het duurde minstens 15 ronden voordat ik er wat grip op kreeg, en toen hadden we al teveel verloren", legt een teleurgestelde Bottas uit aan de media, inclusief RacingNews365.

Verontrustend

Bovendien maakt de Fin zich zorgen over de situatie bovenaan het scorebord. Ondanks dat hij Max Verstappen alleen maar tegenkwam in de race toen hij op een ronde gezet werd, heeft hij zo zijn bedenkingen bij de hegemonie van de drievoudig wereldkampioen.

Want dat hij nu de eerste twee races alweer op zijn naam heeft bijgeschreven, ontstaat de zorg bij de Sauber-coureur of het kampioenschap nog wel leuk is voor de fans. "Het waren best nette prestaties van Red Bull en Max de afgelopen twee races."

"Het is een beetje verontrustend natuurlijk. Het verandert niets aan onze focus, en onze actie op de baan, maar voor de rest van de wereld kan het een beetje zijn als vorig jaar. Maar laten we hopen dat dingen nog veranderen", zo sluit Bottas af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren