© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Mercedes is echt geen seconde per ronde sneller'

10 mrt. 2018 10:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Valtteri Bottas is Mercedes lang niet zo dominant als dat de testtijden mogelijk aantonen. De suggestie dat Mercedes een seconde sneller is dan Ferrari en Red Bull, verwijst de Fin naar het rijk der fabelen.

Mercedes-coureur verwacht driestrijd

Tijdens een persconferentie op het circuit van Barcelona reageerde Valtteri Bottas op de veronderstelling van Sky Sports dat Mercedes een seconde sneller is dan haar directe concurrenten.

'Ons snelheid in lange runs en in racesimulaties ziet er inderdaad goed uit, maar we zijn bij lange na geen seconde sneller dan Ferrari of Red Bull."

Hoewel Bottas speculaties over een dominant Mercedes de kop in drukt, wil hij wel kwijt dat Mercedes belangrijke stappen heeft gezet: "De auto voelt beter aan dan vorig jaar, dus we zijn sowieso in de juiste richting aan het werken. Het is aan mij om volledig te wennen aan de nieuwe auto, maar het begin is goed."

Bottas benadrukt tijdens de persconferentie nog maar eens dat hij verwacht dat Ferrari en Red Bull het Mercedes lastig zullen gaan maken in 2018:

"We verwachten bij Mercedes echt een driemansgevecht. Dat is goed voor de sport én voor ons. Red Bull en Ferrari zullen ons onder druk zetten, wat er alleen maar voor zorgt dat wij harder zullen werken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen