Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Mercedes weer met beide benen op de grond'

Ondanks de twee podiumplaatsen van Mercedes bij de Grand Prix van Bahrein is Bottas ervan overtuigd dat de zwaktes van Mercedes zijn blootgesteld.

Waar Lewis Hamilton in Australië nog heel overtuigend naar pole position reed, was dat in Bahrein een ander verhaal. Ferrari kreeg beide bolides op de eerste startrij en Mercedes moest genoegen nemen met een derde en vierde kwalificatietijd. De schade bleef op zondag beperkt met een tweede en derde plaats. Valtteri Bottas was dichtbij de overwinning in Bahrein. De Fin was de laatste tien ronden aan het jagen op uiteindelijke winnaar Sebastian Vettel, maar kon hem niet passeren. Ondanks dat denkt Bottas dat er heel hard gewerkt moet worden aan de W09 om Ferrari te kunnen verslaan.

Voor Mercedes was de Grand Prix van Bahrein namelijk een 'eye-opener', zo vertelt Bottas na afloop: "Dit weekend heeft ons met beide benen op de grond gezet." "In bepaalde omstandigheden zijn we ongelooflijk snel, maar in bijvoorbeeld de kwalificatie hebben we zichtbaar zwakke punten. In vergelijking met Ferrari hebben we nog een hoop werk te verzetten." Bottas naderde in de laatste fase van de GP leider Vettel snel. De Fin kon hem echter niet inhalen. Dat had volgens hem te maken met de vuile lucht die achter de Ferrari vandaan kwam: "Als je dichterbij komt krijg je last van vuile lucht. Dat heeft vooral invloed op de voorkant van de auto waardoor je makkelijk blokkeert. Dat was jammer."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"