Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Bottas: "Mercedes werkt hard aan oplossen van probleem"

Het team van Mercedes werkt achter de schermen hard aan het oplossen van haar koelingsprobleem. Daarmee maakte de buitenwereld voor het eerst kennis tijdens de Oostenrijkse Grand Prix.

Bottas GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Waar Mercedes in Oostenrijk nog zijn meerdere moest erkennen in Red Bull en Ferrari, was het in Silverstone opnieuw het te kloppen team. Mede door de lagere temperaturen kampte het team niet met koelingsproblemen.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas erkent dat de problemen nog aanwezig zijn, maar heeft er alle vertrouwen in dat de problemen op relatief korte termijn verholpen kunnen worden.

"Het is altijd een van de krachten van het team geweest om problemen snel op te lossen. Ik ben in de fabriek geweest en heb vergaderingen bijgewoond en een ding is zeker: men gaat er voor zorgen dat er snel een upgrade komt om ons koelingsprobleem te verhelpen", vertelt hij in gesprek met onder andere RacingNews365.

Daar waar Mercedes bij de invoering van de hybride V6-motoren een grote voorsprong had op motorisch vlak, is het team nu ingehaald door Ferrari. De krachtbron van de Italianen is dit jaar een klasse apart erkent Bottas.

"De andere motorfabrikanten werken hard en het is aan ons om nog harder te werken. We kennen onze tekortkomingen en in de fabriek is men bezig om onze power unit zo snel mogelijk te verbeteren. Het doe is om Ferrari in te halen."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen