Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas nipt sneller dan Verstappen in tweede training Abu Dhabi

Het Yas Marina Circuit zou zeker geen kolfje naar de Red Bull Racing-hand zijn, zo verzekerde Max Verstappen in zijn voorbeschouwing op de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste van 2018. Na de eerste trainingsdag lijkt echter ook het Arabische circuit een prima kans te bieden voor een goed resultaat: Verstappen sloot in sessie twee aan op P2.

Nadat de Nederlander in de eerste vrije training op plek één was geëindigd, had hij voor de tweede oefensessie slechts Valtteri Bottas voor zich hoeven dulden. De Fin knalde er een 1.37.236 uit, waarmee hij 0.044 seconden rapper was dan Verstappen. Daniel Ricciardo legde beslag op de derde plaats, de bij Red Bull afzwaaiende Australiër kwam een kleine twee tienden tekort voor de eerste plaats. Onder koelere, schemerige omstandigheden werd de tweede vrije training op het Yas Marina Circuit afgetrapt. Zoals gebruikelijk in de tweede vrijdagsessie sprongen de lampen rond het circuit gedurende de sessie aan, aangezien de zon langzamerhand onder ging. Voor Verstappen was het bijna even duister, terwijl het nog licht was: de Nederlander ging iets te enthousiast over een verhoogde kerbstone, wat zijn wagen enigszins beschadigde. Na een kort onderhoud kon de Red Bull-rijder zijn testwerkzaamheden vervolgen en evenals teammaat Ricciardo en de dit weekend met startnummer 1 rijdende Lewis Hamilton werkte hij een groot deel van zijn ronden af op hypersofts. Het tempo dat de Red Bull wist te overleggen was zeer bemoedigend: de matblauwe wagens en de zilverpijlen van Mercedes deden amper voor elkaar onder.

Waar Red Bull en Mercedes de topposities verdeelden, daar kwam Ferrari er wederom niet aan te pas. Echter, waar Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel in de eerste training flink tekort kwamen, daar hadden ze in de avondsessie een aanzienlijk kleinere achterstand. Desalniettemin kwam het Fins-Duitse duo, dat na de Grand Prix van Abu Dhabi gescheiden wordt aangezien Raikkonen naar Sauber verkast, niet verder dan de plaatsen vijf en zes. In een verder vrij rechtdoorzee verlopende sessie mocht Romain Grosjean zich 'best of the rest' noemen, de Fransman was bijna twee tienden rapper dan Nico Hülkenberg en bleef bovendien nog redelijk in het spoor van de toppers. Grosjean hoefde slechts een halve seconde in te leveren ten opzichte van Vettel. De top tien werd gecompleteerd door Kevin Magnussen en Esteban Ocon. Niet voor de eerste keer dit jaar besloten de beide wagens van Williams de tijdenlijst: Lance Stroll en met name Sergey Sirotkin kwamen tekort om verder naar voren te worden gerangschikt. Fernando Alonso kreeg het voor elkaar om zijn McLaren op P13 te plaatsen, waar Stoffel Vandoorne genoegen moest nemen met een plaatsje strak voor de mannen van Williams. Sauber, dat in de afgelopen races zo sterk was, kon niets van die kracht overleggen op de vrijdag in Abu Dhabi. Men zag haar wagens op P15 en P17 eindigen. De eerste dag van het GP-weekend in Abu Dhabi zit erop, wat volgt is dag twee. Op zaterdagmiddag om 14.00 uur lokale tijd begint de derde vrije training, het is dan 11.00 uur in Nederland. Drie uur later volgt de allesbepalende kwalificatie.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'