Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bottas nog niet overtuigd van totale Verstappen-dominantie: "Geef 't nog een jaar"

De nieuwe regels in de Formule 1 moesten ervoor zorgen dat teams dichter bij elkaar komen. Alleen is daarbij buiten het excellerende Red Bull gerekend. Valtteri Bottas ziet de voorsprong van het team van Verstappen in de toekomst slinken.

Bottas Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull won 24 van de laatste 25 races in de Formule 1. Max Verstappen zette in Italië een record neer door zijn tiende zege op rij te boeken. Dat Red Bull en Max Verstappen de Formule 1 domineren is wel duidelijk. Daarachter zijn de teams juist wel dichter bij elkaar gekomen. Dan is het Aston Martin dat goed presteert en dan weer Ferrari, Mercedes of McLaren. De nieuwe regels in de Formule 1 hebben er daadwerkelijk voor gezorgd dat de teams dichter bij elkaar zijn komen te zitten qua prestaties. Alleen presteert Red Bull op eenzame hoogte.

Valtteri Bottas, onderdeel van Mercedes toen dat team domineerde in de Formule 1 en nu rijdend voor Alfa Romeo denkt niet dat de dominantie van Red Bull en Verstappen lang stand zal houden. "Het is altijd onderdeel van de sport geweest dat je cycli hebt waarin teams domineren. Maar ja, ik had gedacht dat nu met de nieuwe regels de verschillen kleiner zouden zijn", begint hij zijn uitleg aan onder meer RacingNews365.

"Maar ik denk dat we de komende jaren gaan zien dat de regels steeds effectiever worden. Onder meer met beperkingen in het testen in de windtunnel etc. Geef het nog een of twee jaar", zegt Bottas die verwacht dat tegen die tijd de verschillen nog kleiner zullen zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen