© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas onder de indruk: "Zeven tienden zat er écht niet in"

15 sep. 2018 19:30 René Oudman 2 reacties
Mercedes mag de Grand Prix van Singapore aanvangen vanaf de posities één en vier. Lewis Hamilton reed een waanzinnige ronde, die hem zijn 79ste carrièrepole opleverde. Valtteri Bottas kon niet veel meer dan toekijken en bewondering tonen.

De Fin rijdt in precies dezelfde auto in het rond, maar moest meer dan zeven tienden toegeven ten opzichte van zijn Mercedes-collega. Meerdere lichtjaren, in Formule 1-begrippen.

"Het was geen ideaal rondje, zoals Lewis 'm wel af wist te leveren", spreekt Bottas eerlijk. "Mijn rondje voelde opzich niet eens zo verkeerd, maar veel meer dan een tiende had ik er niet extra uit kunnen halen." Het gat naar Hamilton was volgens de drievoudig Grand Prix-winnaar in ieder geval onoverbrugbaar. "Zeven tienden, dat zat er voor mij zéker niet in", erkent Bottas.

Niet alleen Hamilton, maar ook Max Verstappen en Sebastian Vettel waren rapper dan Bottas over één rondje op het Marina Bay Street Circuit. "Het is goed dat er drie teams meestrijden om de knikkers, dat maakt het interessant voor de fans." Dat Bottas zelf echter wel een probleem heeft doordat er meerdere mensen voor hem staan, weet hij maar al te goed. "Inhalen is hier bijzonder lastig."

De vierde plek die Bottas zaterdag wist te scoren, is het beste kwalificatieresultaat dat hij in zijn gehele Formule 1-carrière in Singapore wist te behalen. Vorig jaar reed de Fin naar zijn eerste podiumplaats in de stadsstaat, hij werd derde achter Hamilton en Daniel Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen