Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Bottas ontkent vervangen te worden door Russell: "Niets van waar!"

Gaat Mercedes Valtteri Bottas aan het einde van het jaar aan de kant zetten ten faveure van George Russell? Die geruchten zongen afgelopen week rond in buitenlandse media, maar volgens de Fin is er helemaal niets van waar.

Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na een moeizaam begin van het seizoen voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas wordt er inmiddels hevig aan zijn stoelpoten gezaagd. De afgelopen week kwamen de eerste hardnekkige geruchten al naar buiten dat zijn team de knoop zou hebben doorgehakt en Russell per 2022 in het stoeltje naast Lewis Hamilton wil hebben. Als Bottas in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd wordt of hij eventueel al een plan B heeft, zegt hij van niet.

"Ik heb daar nog niet over nagedacht om eerlijk te zijn. Je kan niet altijd de ruis van buitenaf blokkeren, maar elk seizoen is het hetzelfde liedje. Dezelfde vragen en dezelfde speculatie. Dat hoort bij de sport, dus het is nog te vroeg voor mij om dat te bespreken. Ik heb nog niets besproken met Mercedes over mijn contract, dat komt uiteindelijk wel. Voor nu focus ik me op de triple headers. Daarna zien we wel weer, maar voor nu heb ik daar niets anders over te zeggen."

Hij bevestigt desgevraagd dat het gerucht dat teambaas Toto Wolff hem het slechte nieuws al heeft medegedeeld onzin is. "Ik praat regelmatig met Toto, ook recent nog. Dat is normaal voor ons. Ik kan niet bevestigen dat ik te horen heb gekregen dat er volgend jaar geen plaats is voor mij. Al die verhalen zijn niet waar. Er is een heleboel speculatie, wat niet op feiten is gebaseerd. Mensen verzinnen gewoon verhalen, alleen voor de clicks. Zo gaat dat", verzucht de coureur.

Gevraagd of er een bepaalde periode is waarin hij en Mercedes elk seizoen weer om de tafel gaan zitten, zegt Bottas van niet. "Elk jaar is het weer anders. Het hangt af van het seizoen en de situatie in het team. Of ze kijken naar andere opties of helemaal niet. Het ene jaar is het dus eerder of later dan het andere jaar. Er is geen vaste norm. Alles wat ik kan zeggen is dat we ons focussen op de komende drie races. Dat gaat veel van ons vergen als team, voordat we samen andere beslissingen gaan maken. Ik denk er nog niet te veel over na, want dan kan het een afleiding gaan vormen. Uiteindelijk komt dat wel. Een onderbuikgevoel heb ik nog niet. Ik wil gewoon races winnen en resultaten boeken."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken