Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Onze berekeningen bleken verkeerd'

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kampte met koelingsproblemen tijdens de Grand Prix van Australië. Hij vermoedt dat Mercedes niet goed heeft ingeschat hoeveel koeling de Mercedes-krachtbron nodig had.

Valtteri Bottas werd bij de openingsrace achtste. Daarmee hield hij de schade na de kwalificatie beperkt. Toch zat er meer in voor Bottas, die het laatste gedeelte van de race dicht achter de Renault van Nico Hulkenberg reed. Bottas geeft aan dat oververhitting van de motor niet hielp in dat gevecht: "De oververhitting van de motor heeft ons echt beperkt. Ik denk dat we een verkeerde inschatting hebben gemaakt van de hoeveelheid koeling die de motor nodig had."

Dat was volgens Bottas ook de reden dat inhalen zo moeilijk was: "Ik kon gewoon niet dicht op de auto's voor me blijven zitten. Het was onmogelijk om lange tijd druk te zetten. Dat kon maar twee ronden, en dan moest ik weer afzakken om de motor te koelen. Dat was alles behalve ideaal." Bottas wist na de kwalificatie dat het sowieso een lastige Grand Prix ging worden. "We wisten dat inhalen moeilijk zou worden, zolang onze topsnelheid niet heel veel hoger zou liggen en de mensen voor ons geen fouten zouden maken.'

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"