Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Bottas: "Onzekerheid over contract ging aan mij knagen"

Sinds hij in dienst trad bij Mercedes in 2017, staat Valtteri Bottas onder contract voor één jaar, dat telkens met één jaar wordt verlengd. De voortdurende onzekerheid over een verblijf bij het team heeft volgens de coureur effect op zijn presteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De carrière van Valtteri Bottas bij het team van Mercedes wordt gekenmerkt door onzekerheid. Telkens kreeg de coureur een contract van één jaar. Dit seizoen kreeg hij in augustus te horen dat zijn contract bij Mercedes weer met één jaar is verlengd.

Die onzekerheid gedurende het jaar ging Bottas niet in de koude kleren zitten. "Ik had lang geen idee wat er ging gebeuren, het enige wat ik kon doen was wachten. Als coureur is dat niet een ideale situatie", vertelt de Mercedes-coureur in de persconferentie na afloop van de Amerikaanse Grand Prix. "Hierdoor heb je geen rust in je hoofd en kan je jezelf niet volledig focussen op het racen."

"Als dat gevoel blijft tijdens je hele carrière, dan gaat die onzekerheid aan je knagen", aldus Bottas. Hij is opgelucht dat hij weer een contract van Mercedes heeft gekregen voor volgend seizoen. "Volgend jaar zal het echter weer hetzelfde verhaal zijn, al maak ik me daar momenteel niet zoveel zorgen over. De snelheid is goed, ik geniet van het racen en van de samenwerking met het team. Hopelijk kunnen zij de samenwerking ook waarderen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tim Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

4 reacties