Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas opent de jacht op Hamilton: "Lijkt mogelijk te zijn"

Valtteri Bottas denkt dat hij in zijn Alfa Romeo dit weekend een bedreiging kan zijn voor zijn voormalige werkgever Mercedes en voormalige teamgenoot Lewis Hamilton.

Het Alfa Romeo-team kende een prima testweek in Bahrein en begint op vrijdag vol goede moed aan het eerste Grand Prix-weekend van het jaar. Valtteri Bottas heeft goede hoop dat hij met zijn team aan de voorkant van het middenveld de strijd met de concurrentie aan kan gaan. "Na de testdagen is het lastig te zeggen, zeker aangezien het middenveld zo dicht op elkaar zit. Misschien hebben sommige teams in de periode tussen de test en de eerste race iets gevonden, maar ik hoop dat wij aan de voorkant van het middenveld rijden. Maar er zijn veel vraagtekens", aldus de Fin.

Strijd met Mercedes

Bottas noemt drie teams die op dit moment te snel lijken te zijn voor Alfa Romeo. "We waren niet zo snel als Red Bull, niet zo snel als Ferrari en ook Aston Martin zag er sneller uit dan wij. Daarachter zit het echter dicht op elkaar." "Kijkend naar de lange runs van de testdagen, maakt het tijdstip ervan veel verschil en ook het motorvermogen waarmee teams reden kan tot een seconde verschil zorgen. Gebaseerd op de data zitten we echter in de mix aan de voorkant van het middenveld", zo redeneert de Fin, die vervolgens wordt gevraagd of hij met zijn oude werkgever Mercedes denkt te kunnen gaan strijden. "Dat lijkt er wel op", zegt hij. "Ze waren soms sneller dan wij, maar soms ook langzamer. Het hangt er dus vanaf of ze hun problemen op hebben weten kunnen lossen. Aan de hand van onze data lijkt het er in ieder geval niet op dat Mercedes gaat strijden om de overwinning."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap