© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas overtuigd: "Ik kan Hamilton verslaan"

05 nov. 2018 08:40 Ruud Dimmers 3 reacties
In de eerste races van 2018 mocht Valtteri Bottas zichzelf de illusie maken dat hij teamgenoot Lewis Hamilton bij kon benen. Vanaf de zomerstop is de Fin niet meer in de buurt van zijn Britse teamgenoot te vinden, mede door teamorders. Desondanks gelooft hij in zijn titelkansen voor 2019.

Valtteri Bottas begon het seizoen 2018 sterk, maar ongelukkig. Zo verloor hij de zege in Baku door een klapband in de laatste ronde. Het teamduel tussen Hamilton en Bottas ging gelijk op, maar de Fin keek al snel tegen een redelijke achterstand aan. Deze groeide gestaag verder tijdens het seizoen.

In 2019 begint Bottas aan zijn derde seizoen bij Mercedes en krijgt hij een nieuwe kans om serieus mee te strijden voor de titel. "Ik wist dat Lewis moeilijk te verslaan is, maar het is zeker mogelijk om hem te verslaan. Hij is ook maar een mens", meldt de Fin aan Motorsport-Total.

Dit seizoen staat de teller op nul zeges, maar Bottas heeft daar diverse verklaringen voor. "De eerste zes maanden had ik het geluk niet aan mijn zijde. Qua performance lagen we erg dicht bij elkaar." Pech was er in China met een Virtual Safety Car en in Baku met een klapband, maar nadien was de koek op voor de nummer twee van Mercedes. Alleen in Rusland maakte hij echt aanspraak op de zege.

De nummer twee positie werd soms pijnlijk duidelijk gemaakt door het team. Zo moest Bottas zijn aanval op Hamilton in Duitsland staken en zette het hem vakkundig opzij tijdens een aantal Grands Prix. "Toen we ons realiseerden dat ik niet meer voor de titel kon vechten, ontstonden er situaties zoals in Rusland", waar Mercedes hem de zege ontnam. "Het is dus zeker mogelijk om echt te knokken voor de titel."

Het volgende seizoen zal naar alle waarschijnlijkheid de laatste kans van Bottas bij Mercedes zijn. Esteban Ocon wordt in de wachtkamer geplaatst, maar lijkt zeker van een positie bij het Duitse topteam in 2020.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen