Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Punt voor snelste ronden kan écht het verschil maken"

Valtteri Bottas pakte als eerste een extra punt voor de snelste raceronde tijdens de Grand Prix van Australië. Hij is er blij mee, want die bonuspunten kunnen volgens de Fin echt het verschil maken aan het einde van de rit.

Valtteri Bottas pakte met én de overwinning én de snelste raceronde de maximumscore van 26 punten op het Melbourne Grand Prix Circuit. De Mercedes-coureur ging maar wat graag voor dat extra bonuspunt, want in zijn ogen kan dat aan het einde van het seizoen veel uitmaken.

"Een punt is een punt en als je er drie of meer weet verzamelen gedurende het seizoen, kan dat een groot verschil maken aan het einde van de rit", aldus Bottas. Sterker nog, één punt kan soms al genoeg zijn om de titelstrijd in jouw voordeel te beslissen, je weet maar nooit." Ondanks de waarde van dat ene punt, weet Bottas dat er risico's kleven aan de jacht op die snelste ronde, risico's die je altijd af moet wegen: "Als je 25, 18 of 15 punten zonder enig risico veilig kunt stellen, is het onzinnig om met risico's voor dat extra punt te gaan."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel