Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas reageert verbaasd op Mercedes-problemen en opent jacht op Hamilton en Russell

Valtteri Bottas is goed begonnen aan het Formule 1-seizoen. Alhoewel hij in Saoedi-Arabië de finish niet wist te halen, kijkt hij toch terug op een positief weekend. Hij heeft zelfs hoop dat hij uiteindelijk zijn voormalig werkgever Mercedes uit kan dagen.

Bottas Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Valtteri Bottas kende een goede start van het nieuwe Formule 1-seizoen bij zijn nieuwe werkgever Alfa Romeo. Tijdens de eerste Grand Prix van het jaar stond hij naast voormalig teamgenoot Lewis Hamilton en zelfs voor zijn Mercedes-vervanger George Russell op de startgrid.

Een week later wist hij de tegenvallende Hamilton ruimschoots te verslaan in de kwalificatie. In de race was hij op weg naar een goede klassering, voordat hij uitviel vanwege een oververhitte Ferrari-motor.

In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Valtteri terug op het weekend. "Het was een goede race tot mijn uitvalbeurt. Ik vocht met Fernando, dus ik had P6 kunnen hebben. De auto voelde goed en ik voelde dat we iets beter waren dan Alpine."

Raar om Mercedes zo te zien

Gevraagd naar de problemen van Mercedes en het feit dat hij in zijn Alfa Romeo met ze kan vechten, verschijnt er een voorzichtige grijns op zijn gezicht achter zijn mondkapje.

"Het is raar om te zien. Je zou denken dat er een soort probleem is als je Hamilton ziet. Het is verrassend om ze zo te zien worstelen, maar het is ook mooi om met ze te kunnen strijden. Het is goed dat ik een mondkapje op heb", glundert de goedlachse Fin.

Dat hij bij Alfa de strijd aan kan gaan met Mercedes, stemt hem logischerwijs meer dan tevreden. Vorig jaar had hij dat alleen durven dromen toen hij zijn krabbel zette onder zijn nieuwe contract bij de Zwitserse renstal.

"Het huidige scenario is denk ik het beste scenario waar ik op had kunnen hopen voor het eerste seizoen samen met Alfa Romeo. Ik ben zeker heel blij met de beslissing die ik heb genomen, maar ook over het algemeen ben ik blij. Ik ben aan het genieten."

Mercedes in het vizier

Dat Alfa een mooie stap heeft gezet ten opzichte van vorig jaar, dat moge duidelijk zijn. Bottas wil het middenveld graag aan gaan voeren, maar sluit een aanval op het worstelende Mercedes, dat op papier momenteel het derde team is en tijdens de races vecht om de plekken vijf en zes, zeker niet uit.

"Het doel moet nu zijn om 'the best of the rest' te zijn. In Saoedi-Arabië waren we ongeveer even goed als in Bahrein, terwijl we verwachtten dat we het hier moeilijker zouden hebben. Het is dus absoluut een mooi doel om nu best of the rest te zijn. Als we uiteindelijk voor de vijfde positie kunnen vechten, dan zou dat een mooie stap voor ons zijn.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen