Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Bottas riskeerde woedende Wolff door negeren van teamorder

Valtteri Bottas moest tijdens de Grand Prix van Spanje zijn snellere teamgenoot Lewis Hamilton van Mercedes voorbij laten, maar leek hier in eerste instantie geen gehoor aan te willen geven. De Fin gaf uiteindelijk ruimte, maar niet van harte. Was het anders gelopen, dan zou teambaas Toto Wolff kritischer zijn geweest op zijn coureur.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Grand Prix van Spanje was op momenten nogal frustrerend voor Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur startte vanaf P3, maar werd bij de start al gelijk ingehaald door Charles Leclerc van Ferrari. De Fin zat vervolgens rondenlang vast achter de Monegask en werd tot overmaat van ramp tegen het einde van de race ook nog eens door het team verteld dat hij - rijdend op P2 - opzij moest gaan voor zijn snellere teamgenoot Lewis Hamilton.

Dat ging echter met pijn en moeite, want het gaatje dat Bottas voor Hamilton liet was minimaal. Gelukkig ging het goed en kon teambaas Toto Wolff opgelucht ademhalen. Was dat niet zo geweest, dan zou het na afloop minder gezellig zijn geweest in de Mercedes-pitbox.

"Uiteindelijk hadden we succes, maar ik snap Valtteri wel. Hij had een moeilijke dag", zegt Wolff tegen diverse media waaronder RacingNews365. "Als het ons de race had gekost, zou ik kritischer zijn geweest. Maar al met al is dit iets waar we van kunnen leren. Maar dat gaat twee kanten op en daar gaan we het ook op een vriendschappelijke manier met elkaar over hebben."

Wolff ging daarnaast ook in op de mentale gesteldheid van Bottas. Het feit dat hij continu achter zijn teamgenoot rijdt en hem amper kan bedreigen gaat toch door zijn hoofd spoken, zou je zeggen? "Hij is erg sterk en hij voelt zich goed. Hij blijft ook punten scoren. Op zaterdag zat hij erbij en de week ervoor stond hij op poleposition. Zijn snelheid is enorm", aldus de Mercedes-teambaas.

"Als er bij de start iets misgaat of je komt in een treintje met auto's terecht waardoor je tijd verliest op de kop, dan voelt dat als een knock-out", vervolgt Wolff. "Achter Charles heeft hij ook ik weet niet hoeveel tijd verloren. Dan wordt je ook maar hooguit derde."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull