Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Bottas riskeerde woedende Wolff door negeren van teamorder

Valtteri Bottas moest tijdens de Grand Prix van Spanje zijn snellere teamgenoot Lewis Hamilton van Mercedes voorbij laten, maar leek hier in eerste instantie geen gehoor aan te willen geven. De Fin gaf uiteindelijk ruimte, maar niet van harte. Was het anders gelopen, dan zou teambaas Toto Wolff kritischer zijn geweest op zijn coureur.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Grand Prix van Spanje was op momenten nogal frustrerend voor Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur startte vanaf P3, maar werd bij de start al gelijk ingehaald door Charles Leclerc van Ferrari. De Fin zat vervolgens rondenlang vast achter de Monegask en werd tot overmaat van ramp tegen het einde van de race ook nog eens door het team verteld dat hij - rijdend op P2 - opzij moest gaan voor zijn snellere teamgenoot Lewis Hamilton.

Dat ging echter met pijn en moeite, want het gaatje dat Bottas voor Hamilton liet was minimaal. Gelukkig ging het goed en kon teambaas Toto Wolff opgelucht ademhalen. Was dat niet zo geweest, dan zou het na afloop minder gezellig zijn geweest in de Mercedes-pitbox.

"Uiteindelijk hadden we succes, maar ik snap Valtteri wel. Hij had een moeilijke dag", zegt Wolff tegen diverse media waaronder RacingNews365. "Als het ons de race had gekost, zou ik kritischer zijn geweest. Maar al met al is dit iets waar we van kunnen leren. Maar dat gaat twee kanten op en daar gaan we het ook op een vriendschappelijke manier met elkaar over hebben."

Wolff ging daarnaast ook in op de mentale gesteldheid van Bottas. Het feit dat hij continu achter zijn teamgenoot rijdt en hem amper kan bedreigen gaat toch door zijn hoofd spoken, zou je zeggen? "Hij is erg sterk en hij voelt zich goed. Hij blijft ook punten scoren. Op zaterdag zat hij erbij en de week ervoor stond hij op poleposition. Zijn snelheid is enorm", aldus de Mercedes-teambaas.

"Als er bij de start iets misgaat of je komt in een treintje met auto's terecht waardoor je tijd verliest op de kop, dan voelt dat als een knock-out", vervolgt Wolff. "Achter Charles heeft hij ook ik weet niet hoeveel tijd verloren. Dan wordt je ook maar hooguit derde."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen