Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas showt zijn peperdure, gruwelijke, nieuwe Mercedes-speeltje

Hoewel Bottas inmiddels aan zijn tweede seizoen bij Alfa Romeo bezig is, heeft de Fin nog steeds een uiterst goede connectie met zijn voormalige werkgever Mercedes. De tienvoudig Grand Prix-winnaar nam gisteren zijn eigen Mercedes-AMG ONE in ontvangst, iets wat volgens Bottas 'het wachten waard was.'

De ONE werd in 2017 aangekondigd door Mercedes -AMG. Het knap staaltje techniek is een zogeheten plug-in hybrid, met een 1.6-liter V6 motor en maar liefst 1033(!) pk. De motor is ontworpen door High Performance Powertrains, het onderdeel van Mercedes-AMG dat ook de Formule 1-motoren van de zilverpijlen bouwt. De ONE gaat van 0-300 km/h in slechts 15,6 seconden.

Er worden slechts 275 stuks opgeleverd van de hypercar. Enkele bezitters van de ONE zijn onder andere (voormalig) Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Ook Bottas werd de auto toegezegd tijdens zijn periode bij het Duitse Formule 1-team. Of Valtteri zijn spaarvarken om moest draaien óf dat de ONE een subtiele oprotpremie was van Toto Wolff is onbekend, maar het moge duidelijk zijn dat de Finse coureur enorm blij is met zijn nieuwe speeltje.

CuQBZ-uN5Cm

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"