Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Stom om niet van Hamilton te willen leren"

Waar Max Verstappen zegt niks te kunnen leren van Lewis Hamilton, wil diens teamgenoot zich juist wél aan de vijfvoudig wereldkampioen optrekken. Valtteri Bottas ziet Hamilton nog altijd groeien als coureur.

Aan het begin van het seizoen kon Valtteri Bottas Lewis Hamilton nog aardig partij bieden, maar langzaam maar zeker zag de Fin Hamilton aan de horizon verdwijnen. Bottas weet echter met wie hij van doen heeft en is zeer onder de indruk van wat zijn teamgenoot weet klaar te spelen.

"Ik ben zeer onder de indruk van wat Lewis in korte tijd met dit team heeft weten te bereiken. Al die overwinningen, al die titels. Het is niet makkelijk om aan de top te blijven staan, maar de laatste twewe jaar was hij gewoon de allerbeste, ondanks de hongerige concurrenten die hem proberen te verslaan." Valtteri Bottas zegt nog altijd veel te kunnen leren van Lewis Hamilton, iets waar Max Verstappen van zei daar geen kansen toe te zien : "Ik heb het idee dat hij nog elk jaar beter wordt. Iedereen houdt er bovendien een andere stijl op na, dus het zou stom zijn daar niet van te willen leren. Ik kijk sowieso altijd nauwgezet naar de verrichtingen van mijn teamgenoot, wie het ook is." "Het zou echter in het bijzonder dom zijn om iemand van het kaliber Hamilton niet in de gaten te houden. Hoe hij zijn lijnen rijdt, hoe hij de auto afstelt, dat soort dingen kunnen ook voor mij van waarde zijn."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'