Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas strijdlustig: "Volgend jaar benader ik elke race als een finale"

Valtteri Bottas kon in zijn tweede jaar als Mercedes-coureur geen moment een serieuze bedreiging vormen voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit pakte op overtuigende wijze zijn vijfde wereldtitel terwijl Bottas niet verder kwam dan de vijfde plaats in het WK. Ondanks een teleurstellend seizoen is Bottas ervan overtuigd dat hij alles in zich heeft om zich te kunnen meten met zijn teamgenoot.

"Zowel in de kwalificatie als in de race was ik in het begin van het seizoen sneller dan mijn teamgenoot, dat is in ieder geval positief", aldus Bottas na afloop van het seizoen in Abu Dhabi tegenover de pers.

Ondanks een positief begin van het seizoen kwam Bottas er na de zomerstop nog amper aan te pas. Met slechts drie podiumplekken in de tweede seizoenshelft kon hij geen moment in het spoor blijven van zijn teamgenoot. De 29-jarige Mercedes-coureur gaat in ieder geval niet bij de pakken neerzitten en kondigt strijdlustig een andere aanpak van zijn raceweekend aan. "Ik ga volgend jaar racen alsof ik de auto heb gestolen. Alsof het mijn laatste race is. Ik ga elke race het onderste uit de kan geven." Bottas, slechts in het bezit van een contract voor 2019 met een optie voor 2020, maakt zich in ieder geval nog geen zorgen dat hij zijn stoeltje verliest aan Esteban Ocon. "In deze sport weet je nooit wat er in de toekomst gebeurt, maar volgens mij heb ik de juiste instelling. Ik ga gewoon racen alsof ik niks te verliezen heb. Het belangrijkste is dat ik weet dat ik veel meer kan dan dat ik dit seizoen heb laten zien."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje