Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas teleurgesteld na start GP Brazilië: "Maar ik heb het geprobeerd"

Valtteri Bottas is blij met de punten die Mercedes heeft kunnen scoren in Brazilië, al baalt hij van de start. De Fin verloor de leiding in de race gelijk aan Max Verstappen en finishte uiteindelijk als derde.

Na een zenuwslopende Grand Prix van Brazilië eindigde Valtteri Bottas achter titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen op de derde plaats. De Mercedes-coureur vertrok vanaf poleposition, maar moest al snel de leiding in de wedstrijd afstaan aan Verstappen. "Het was een lastige start", zegt hij na afloop van de race. "Ik ben een beetje teleurgesteld in de start en in mijn eerste ronde, maar ik heb het geprobeerd. Achteraf gezien was onze snelheid best oké." Bottas had het liefst een andere strategie gekozen. "Ik denk dat een éénstopper gelukt was, maar we besloten om een tweestopper te volgen."

Bottas blij met inhaalslag op Red Bull

Doordat Hamilton en Bottas respectievelijk als eerste en derde over de finish kwamen, loopt Mercedes wederom iets uit in het constructeurskampioenschap. "Ik ben blij dat we meer punten hebben gescoord dan Red Bull", aldus de Fin. "Lewis heeft het echt geweldig gedaan vandaag. Voor mij kwam de virtual safety car op een gunstig tijdstip, daar was ik natuurlijk blij mee. We hebben solide punten gescoord vandaag", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'