Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas trekt lange neus naar Mercedes, Verstappen slachtoffer van Red Bull-problemen

Het Formule 1-seizoen 2022 begon met de bijzondere Grand Prix van Bahrein. Verrassingen, positief én negatief, waren volop aanwezig en Max Verstappen vertolkte hoofdrollen, ook positief én negatief.

Ferrari: 9,5

Forza Ferrari! De Italiaanse media jubelen, en niet alleen de Italiaanse media. Stiekem vinden heel veel mensen het maar wat mooi dat Ferrari weer wint. Het zat er natuurlijk al dik in na het zien van de wintertest. De F1-75 lijkt een auto met een ongeëvenaarde basissetup, waardoor het team overal snel uit de startblokken kan schieten en direct kan gaan finetunen. Zó goed is die auto nu eenmaal. In Carlos Sainz, maar zeker ook in Charles Leclerc beschikte Ferrari over de coureurs om het karwei af te maken.

Kevin Magnussen: 9,0

Kevin Magnussen, wát een held! Het ene moment landt hij nog in Miami voor een vakantie met zijn familie, twee weken later rijdt hij naar P5 in de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar. Na anderhalf jaar afwezigheid nota bene! In een Haas-bolide nota bene! Natuurlijk, Haas F1 verdient de credits voor het bouwen van de auto die daar toe in staat is, maar laten we ook niet vergeten dat Magnussen teamgenoot Mick Schumacher een pak rammel gaf.

Valtteri Bottas 8,0

Hij werd weleens voor de gek gehouden vanwege zijn optredens bij Mercedes, maar niemand lacht na de GP van Bahrein om de Fin. Niemand misgunde hem zijn pleziertje toen hij George Russell, zijn opvolger bij Mercedes, versloeg in de eerste de beste kwalificatie van het jaar. Dat hij geen stand hield tegen Mercedes in de race is bepaald geen schande. Bevrijd van de ketens van Mercedes liet hij gewoon hele, hele mooie dingen zien. Tekst gaat verder onder de foto.

Red Bull: 4,0

Red Bull was toch favoriet voor de overwinning in de Grand Prix van Bahrein, misschien samen met Ferrari? In ieder geval Max Verstappen had zicht op de overwinning, maar uiteindelijk reist Red Bull met nul punten door naar Saoedi-Arabië. Problemen met het brandstofsysteem speelden het team parten. En dan moet je Lewis Hamilton gelijk geven als hij zegt dat Mercedes het beter heeft gedaan, omdat daar de betrouwbaarheid beter op orde had. Immers, ' to finish first, first you have to finish '.

McLaren: 3,0

Auw. Riepen we niet dat McLaren weleens een potentiële uitdager kon zijn voor Red Bull en Mercedes tijdens de eerste testweek? In plaats daarvan liep het team uit Woking het risico om op twee ronden achterstand gezet te worden, ware het niet dat de safety car de baan op kwam om vervolgens alle achterblijvers voorbij te wuiven.

Lance Stroll: 4,5

Wat is dat toch met Lance Stroll? Heel soms laat hij dingen zien die je doen vermoeden dat hij misschien toch wel een goede coureur is, met name in de regen, maar als je dan vervolgens weer het optreden op de zaterdag in Bahrein bekijkt... Dat hij werd geklopt door Nico Hulkenberg, die zijn eerste meters in de overigens vrij nukkige Aston Martin pas op vrijdag reed, is beschamend te noemen. Het zegt overigens ook alles over Hulkenberg, die de naam van supersub op die manier wel weer waarmaakte.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez