© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas tweede na teamorder Mercedes: 'Goed teamresultaat'

22 jul. 2018 17:15 Jan van der Burgt 2 reacties
Heel even hoopte Valtteri Bottas er met de zege vandoor te gaan toen Sebastian Vettel van de baan schoot, maar de safety car en zijn team staken daar een stokje voor.

Bottas completeert Mercedes-één-twee voor thuispubliek

Valtteri Bottas had de tweede positie stevig in handen toen Sebastian Vettel op een licht natte baan rechtdoor schoot in het stadiongedeelte: "Ik dacht een goede kans te maken op de zege toen ik dat zag, maar de daaropvolgende safety car kwam echter precies op het goede moment voor Lewis Hamilton naar buiten. Hij kon blijven rijden, terwijl wij ultrasofts gingen halen."

Zodoende kwam Lewis Hamilton voor zijn teamcollega terecht, Maar Valtteri Bottas gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij daagde Lewis Hamilton op niet mis te verstande wijze uit bij de herstart, maar het team was daar niet heel erg gecharmeerd van: "Hold your position please, Valtteri".

Bottas gehoorzaamde begripvol en reed op de tweede plaats de dubbel voor Mercedes naar huis: "Al met al is dit natuurlijk een goed resultaat voor het team en ik heb genoten van Mercedes' thuisrace."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen