Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas velt oordeel over Russell als nieuwe teamgenoot van Hamilton

George Russell is op de helft van zijn eerste jaar als Mercedes-coureur in de Formule 1. Hoe heeft de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton het tot nu toe gedaan? De voormalig teamgenoot van Hamilton, Valtteri Bottas, velt zijn oordeel.

Lewis Hamilton en George Russell vormen sinds de start van het huidige Formule 1-seizoen een duo voor Mercedes. De jonge Brit kwam in de plaats van Valtteri Bottas: hij was van 2017 tot en met 2021 de trouwe teamgenoot van Hamilton. De Fin rijdt nog steeds in de F1, maar nu voor Alfa Romeo. Het moge duidelijk zijn dat Bottas lovend is over zijn vervanger bij de Duitse renstal. "Ik denk dat George het tot nu toe geweldig heeft gedaan", laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Vooral omdat ik zelf weet hoe lastig het is om Lewis te verslaan, dus ja, hij doet het geweldig." Vooralsnog heeft Russell de meeste punten binnengehaald voor Mercedes dit jaar. De voormalig Williams-coureur staat met 128 punten vijfde in het coureurskampioenschap van de F1, terwijl Hamilton met 109 punten de zesde plaats gezet. Het gat was groter, maar de afgelopen drie races was het de zevenvoudig wereldkampioen die op het podium stond, met Russell er net buiten.

Russell hoopt de hele grid te kunnen verslaan

Russell zelf hoopt vooral om iedereen te verslaan, dus niet alleen teamgenoot Hamilton. "Ik denk dat je als coureur voor het hele veld wil finishen, natuurlijk, en daar hoort ook je teamgenoot bij. Ik wist voor welke uitdaging ik stond voorafgaand aan het seizoen: het opnemen tegen Lewis. Ik heb van dichtbij mogen meemaken hoe goed hij is." De landgenoot en teamgenoot van Hamilton is positief over zijn prestaties tot nu toe bij Mercdes. "Ik denk dat je in elke sport een soort flow en ritme moet vinden", legt Russell uit. "Het kan dan meezitten of juist tegenzitten. Ik denk in ieder geval dat ik een goede reeks heb neergezet. De eerste acht/negen races waren vooral erg goed." "Nu is het misschien iets moeilijker voor mij, maar ik ben blij om er weer tegenaan te gaan. We hebben de afgelopen races wel kunnen zien hoe snel Lewis is", aldus Russell.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'