© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas verrast door sportieve actie van Lewis Hamilton

30 jul. 2017 16:44 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas was het hele raceweekend in Hongarije de betere Mercedes coureur. In de kwalificatie troefde hij zijn teamgenoot af waardoor hij vanaf P3 de race kon beginnen. In de race lag Bottas lange tijd op podiumkoers maar moest deze tijdelijk af staan aan zijn teamgenoot.

Valtteri Bottas krijgt podiumplek terug van teamgenoot

Valtteri Bottas beleefde een bijzondere middag op de Hungaroring in Boedapest. De Fin was bij de start goed weg en wist zijn derde startpositie te consolideren. Achter hem had zijn teamgenoot een plek moeten afstaan aan Max Verstappen waardoor Bottas de eer voor Mercedes moest hooghouden.

Tot een aanval op Raikkonen voor P2 kwam het echter niet. In het tweede deel van de race moest Bottas op verzoek van Mercedes zelf zijn plek afstaan aan de snellere Hamilton. Hamilton kreeg de kans om de aanval op Ferrari te openen maar ook hij slaagde daar niet in. Het herenakkoord waarbij Hamilton zijn plek terug moest geven aan Bottas leek in gevaar te komen toen Bottas het gat wel erg groot liet worden.

Hamilton toonde zich echter een sportieve verliezer en gaf in de laatste bocht alsnog de derde plek terug aan Bottas.

Na afloop stond Bottas dan ook wat verloren op het podium. Aan David Coulthard vertelde hij het volgende.

"Het was een lastige race, we konden niet echt in de buurt komen van Ferrari. Natuurlijk begon ik mij wel zorgen te maken nadat het gat tussen mij en Lewis zo groot werd. Gelukkig hield Lewis zich aan de gemaakte afspraak en liet hij mij passeren."

"Ik had moeite met het inhalen van de achterblijvers waardoor het gat met Lewis opliep. Ik wil Lewis dan ook bedanken dat hij zich aan de afspraak heeft gehouden. Ik heb hem de kans gegeven om een aanval op Raikkonen te doen en het is jammer dat hem dat niet is gelukt. Onze snelheid was goed genoeg, er had vandaag meer ingezeten."

Bottas houdt door zijn derde plek in de GP van Hongarije nog zicht op zijn eerste wereldtitel. Zijn achterstand op Vettel is echter wel al opgelopen tot 33 punten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen