Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas verslaat Hamilton in strijd om pole in Abu Dhabi

Niet Hamilton sloot de allerlaatste kwalificatie van dit Formule 1 seizoen af in stijl maar teamgenoot Bottas ging er knap vandoor met de pole.

Het hele raceweekend in Abu Dhabi was het al Mercedes dat de klok sloeg. Vooral Lewis Hamilton liet duidelijk zien dat het Yas Marina Circuit de Mercedes op het lijf is geschreven. De grote vraag was dan ook wie hem van pole kon afhouden. In de beslissende kwalificatie van het seizoen was het stuivertje wisselen tussen de heren van Mercedes. Bottas was de rapste in Q1 terwijl Hamilton orde op zaken stelde in Q2. In Q3 verwachtte iedereen dat Hamilton een tandje bij zou schakelen maar dat lukte blijkbaar niet waarna Bottas verrassend zijn vierde pole van dit seizoen pakte.

Na afloop stond Valtteri Bottas dan ook opgelucht voormalig Formule 1 coureur Mark Webber te woord. "Het ging steeds beter en beter tijdens de vrije trainingen. Deze lijn konden we gelukkig ook doorzetten in de kwalificatie. De auto voelde vandaag ontzettend goed aan en ik ben dan ook erg gelukkig met deze pole. De race wordt morgen hoe dan ook erg spannend." "Voor morgen heb ik maar één doel en dat is winnen. Ik vond het vreselijk dat ik in Brazilië mijn pole niet kon verzilveren in een zege. Dat wil ik morgen rechtzetten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'