© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas verwacht lastige Grand Prix van Hongarije: "Red Bull supersterk"

26 jul. 2018 15:39 René Oudman 1 reacties
Hij wist dit jaar al vijf keer op het podium te geraken, maar of Valtteri Bottas ook na de Grand Prix van Hongarije een stuk zilverwerk op kan strijken is nog maar de vraag. De 28-jarige Fin weet dat zijn Mercedes bij tijd en wijle onnavolgbaar is voor de concurrentie, maar ziet ook het dreigende gevaar van de Red Bulls. "Op banen als de Hungaroring zijn zij supersterk."

"Hongarije is zeker niet onze sterkste baan", vertelt Bottas tijdens de persconferentie, voorafgaand aan het Grand Prix-weekend. "Red Bull is supersterk, maar ook Ferrari ziet er recent ongelooflijk goed uit. Wij weten dat wij, als Mercedes zijnde, goed voor de dag kunnen komen als we ons best doen", refereert de nummer vier van het tussenklassement van de Formule 1 aan onder meer de Grand Prix van Duitsland.

Bottas voorspelt een spannend weekend. "Tussen Red Bull, Ferrari en ons zal weinig verschil zitten. We hebben al een aantal zeer boeiende wedstrijden gezien in 2018 en ik denk dat ook de Grand Prix van Hongarije spectaculair zal worden. Wij weten onze plaats niet, maar zullen toeslaan als kansen zich voordoen."

Vorig jaar won Bottas drie Grands Prix, dit jaar kwam de Finse teamgenoot van WK-leider Lewis Hamilton niet verder dan P2 - overigens kwam hij al vijfmaal (!) op die positie over de meet, dit seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen