Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas voelt mee met Hamilton, maar wijst hem op de realiteit

Valtteri Bottas heeft medelijden met Lewis Hamilton. De Brit verloor afgelopen zondag de Grand Prix van Abu Dhabi, en daarmee de wereldtitel, in de laatste ronde aan Max Verstappen.

Lewis Hamilton leek op weg naar zijn achtste wereldtitel in Abu Dhabi. De Mercedes-coureur pakte bij de start van de wedstrijd de leiding en het leek erop alsof hij hem niet meer terug zou geven. In de slotfase van de race crashte Nicholas Latifi echter en daardoor kwam de safety car op de baan en we weten allemaal hoe het uiteindelijk afliep. Valtteri Bottas voelt mee met zijn teamgenoot. "Ik baal echt voor hem omdat ik vind dat hij het had verdiend zondag. Hij had een geweldige start en reed een goede race en dan kunnen de dingen in één keer veranderen", zegt de Fin tegen onder meer RacingNews365 . "We wilden natuurlijk beide titels pakken. Opnieuw kampioen worden bij de constructeurs is geweldig, maar tegelijkertijd doet het pijn dat Lewis de rijderstitel niet heeft gepakt. Zelfs voor mij voelt het alsof ik het kampioenschap heb verloren omdat hij het heeft verloren." Gelukkig kan de Fin het wel allemaal relativeren. "Weet je, dat is de sport, dat is hoe het gaat. Soms zit het tegen en soms zit het mee. Vandaag was het niet onze dag. Als er een auto zijwaarts staat en er marshals naast de vangrail op de baan, dan heb je gewoon een safety car nodig. Dus het is gewoon pech", besluit de Mercedes-coureur.

Bottas trots op zijn periode bij Mercedes

De race in Abu Dhabi was de laatste van Bottas voor Mercedes. De Fin wordt volgend jaar teamgenoot van Guanyu Zhou bij het team van Alfa Romeo. Bottas is trots op wat hij in zijn tijd bij de Duitse renstal bereikt heeft. "Ik ben echt trots op wat we samen hebben bereikt en ook dankbaar. We hebben samen geweldige dingen gedaan. Het was misschien niet de beste race om het mee af te sluiten maar we moeten naar het grotere geheel kijken." "We hebben vijf constructeurstitels gewonnen met Lewis. We zijn het meest succesvolle rijders koppel uit de geschiedenis van de Formule 1. Dus ik ben een beetje verdrietig dat ik vertrek, maar natuurlijk kijk ik ook uit naar de toekomst", besluit de toekomstig Alfa Romeo-rijder.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'