© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas voor het eerst in actie met nieuwe Mercedes op Silverstone

13 feb. 11:33 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1-team van Mercedes gaf zojuist de eerste plaatjes vrij van de nieuwe W10. Eerder vandaag was het Valtteri Bottas die op het circuit van Silverstone de shakedown verzorgde.

De nieuwe Mercedes W10 maakte vanmorgen haar eerste meters op de verkorte versie van het circuit van Silverstone. Bottas had de eerst om de nieuwe bolide het asfalt op te sturen. Vanmiddag neemt Lewis Hamilton het stuur van de 'ziverpijl' over. Daarmee is de Duitse renstal, voor zover bekend, het eerste team dat met een 2019-bolide in actie kwam.

Conform de Formule 1-reglementen mag Mercedes vandaag maximaal 100 kilometer afleggen tijdens de filmdag. Volgende week maandag, 18 februari, begint de eerste officiële wintertestweek op het circuit van Barcelona. Een krachtmeting waar teambaas Toto Wolff naar uitkijkt.

"We zijn erg gretig om van start te gaan in Barcelona en te zien hoe de prestaties op de baan zich verhouden tot de resultaten uit de simulatoren. Daarbij richten we ons volledig op ons eigen team en bouwen we de performance op, om hopelijk klaar te zijn voor een competitieve seizoensstart in Australië."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen