Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas voor het eerst in actie met nieuwe Mercedes op Silverstone

Het Formule 1-team van Mercedes gaf zojuist de eerste plaatjes vrij van de nieuwe W10. Eerder vandaag was het Valtteri Bottas die op het circuit van Silverstone de shakedown verzorgde.

De nieuwe Mercedes W10 maakte vanmorgen haar eerste meters op de verkorte versie van het circuit van Silverstone. Bottas had de eerst om de nieuwe bolide het asfalt op te sturen. Vanmiddag neemt Lewis Hamilton het stuur van de 'ziverpijl' over. Daarmee is de Duitse renstal, voor zover bekend, het eerste team dat met een 2019-bolide in actie kwam.

Conform de Formule 1-reglementen mag Mercedes vandaag maximaal 100 kilometer afleggen tijdens de filmdag. Volgende week maandag, 18 februari, begint de eerste officiële wintertestweek op het circuit van Barcelona. Een krachtmeting waar teambaas Toto Wolff naar uitkijkt. "We zijn erg gretig om van start te gaan in Barcelona en te zien hoe de prestaties op de baan zich verhouden tot de resultaten uit de simulatoren. Daarbij richten we ons volledig op ons eigen team en bouwen we de performance op, om hopelijk klaar te zijn voor een competitieve seizoensstart in Australië."

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1095636827501936640

First laps in the bag 💪 W10 looking right at home on track! #WelcomeW10 ✨✨✨ pic.twitter.com/M41Ns0oTHe — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 13 februari 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"