Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas wijst naar zijn Mercedes-successen: "Hopelijk vergeet niemand dat"

Valtteri Bottas is een van de vele coureurs wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. In zijn zoektocht naar een nieuw contract geeft hij nu aan waar zijn prioriteit ligt.

Bottas winter testing Bahrain paddock
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als het aan Valtteri Bottas ligt, rijdt de Fin ook in het Formule 1-seizoen 2025 bij Stake F1, in afwachting op de samenwerking met Audi vanaf 2026. De Duitse autofabrikant stapt vanaf dat jaar in de F1 en zal het team van Stake F1 (Sauber) overnemen.

Met bijna de helft van de coureurs zonder contract aan het einde van het huidige seizoen, is de kans groot dat we richtring de zomer veel wisselingen gaan zien op de grid, waar ook nieuwkomers zullen gaan vechten voor een plek. Bottas wil echter graag op zijn plek blijven en zich verbinden aan Audi's F1-project. "Het wordt interessant", vertelt Bottas aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik kan me voorstellen dat er vrij snel beweging in komt, want er lopen veel contracten af, waaronder die van mijzelf. Ik wil een goed begin van het jaar hebben en dan zien we wel. Natuurlijk is mijn management er al mee bezig. Zij zoeken uit wat de beste opties zijn en wat de kansen zijn", geeft Bottas aan. De Fin startte het seizoen met een teleurstellende negentiende plek.

"Ik hoef dit seizoen alleen maar te rijden. Mijn prioriteit is, zoals ik al eerder heb gezegd, betrokken raken bij het Audi-project. Voor mij is dat heel verleidelijk en ideaal."

Mercedes-succes

Bottas kwam in 2022 bij Stake F1, dat toen het nog onder de naam Alfa Romeo reed. De Fin maakte de overstap na een periode van vijf jaar bij het toen dominante Mercedes waar hij tien GP's op zijn naam zette.

Hoewel hij de afgelopen twee jaar vooral in het achterveld opereerde, benadrukt Bottas dat hij een van de meest gevestigde F1-namen op de grid is. "Ik heb het gevoel dat ik niets te bewijzen heb, maar in deze sport wil je jezelf natuurlijk altijd blijven bewijzen, want het geheugen van mensen is kort", zegt hij.

"Vorig jaar hadden we een moeilijk jaar. Ik was waarschijnlijk niet zo zichtbaar op de baan, en soms vocht ik in het achterveld. Dus hopelijk vergeet niemand wat ik in het verleden allemaal heb bereikt, namelijk 67 podiums en 20 poles. Er zijn niet veel coureurs op de grid die deze cijfers kunnen overleggen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'