Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas was het spoor bijster in 2017

Nee, het ging in 2017 niet allemaal over rozen voor nieuwbakken Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Met Lewis Hamilton als teamgenoot slaagde hij er niet in om continu te blijven geloven in zijn eigen kunnen.

In gesprek met Motorsport.com geeft de Mercedes-coureur toe dat hij het met name in de tweede helft van het kampioenschap mentaal zwaar had. Terwijl Hamilton na de zomerstop de de ene na de andere overwinning pakte, gleed Bottas steeds verder af. "Ik had daar op dat moment geen verklaring voor, waardoor ik met enorme vraagtekens kwam te zitten. Ik begon aan mezelf te twijfelen en in een poging de aansluiting met de top terug te vinden ging ik te geforceerd mijn rijstijl aanpassen."

Bottas wist uiteindelijk het tij te keren met poleposition in Brazilië en de overwinning in de laatste Grand Prix van het jaar. "Ik heb veel geleerd van die moeizame races en ik denk dat het nu stukken beter gaat" , zo vervolgt Bottas. "Al met al was 2017 een leerjaar waarin ik door mijn late aantreden voortdurend achter de feiten aan liep. Nu ik vertrouwd ben met het team, denk ik dat 2018 een veel beter jaar voor mij kan worden."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie