Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas wijst moeilijkste Mercedes-moment aan: "Dat kon ik moeilijk verkroppen"

Over vier Formule 1 Grands Prix komt er aan einde aan de samenwerking tussen Mercedes en Valtteri Bottas. De Fin kende mooie momenten in Duits-Britse dienst, maar eerlijk is eerlijk, ook moeilijke moment. Hij wijst zelf het moeilijkste moment aan.

Valtteri Bottas vertelt dat zijn hele benadering van de sport veranderde toen hij in 2018 tijdens de Grand Prix van Rusland de horen kreeg dat hij Lewis Hamilton voorbij moest laten. Zijn teamgenoot immers streed met Ferrari-coureur Sebastian Vettel om de wereldtitel. Hoewel Bottas nooit een seizoen lang in staat bleek om Hamilton uit te dagen, reed hij in die bewuste race aan de leiding. Terugkijkend op de gebeurtenissen noemt hij dat moment zijn moeilijkst moment. "Ja, dat was heel zwaar", zo laat hij optekenen in de podcast Beyond The Grid . "Ik nam een besluit en gaf gehoor aan de oproep van het team, al deed ik dat knarsetandend. Het voelde onnatuurlijk en onjuist, want ik ben een echter racer. Ik deed het echter voor het team." Echter, het moment zelf was niet makkelijk, maar het hele voorval is hem daarna ook niet in de koude kleren gaan zitten: "Vanaf dat moment werd alles gewoon wat lastiger gedurende de rest van het seizoen. Het was mij duidelijk dat ik enkel een helpende rol speelde en dat kon ik moeilijk verkroppen. Voor de rest van het jaar had ik niet langer de goede mindset te pakken."

Bottas kijkt goed terug op Mercedes-tijd

Er waren dus moeilijke momenten, maar dat betekent niet dat hij verbitterd is door zijn tijd bij Mercedes, integendeel. Hij weet de zaken goed te relativeren: "Feit is dat ik weleens goed uit de startblokken ben geschoten, maar dat ik vervolgens pech had of zelf één of twee mindere races reed." "Lewis daarentegen wist altijd contant te presteren. En vanaf het moment dat er in punten een gat tussen ons ontstaat, is het logisch dat de aandacht verlegd wordt naar de auto die waarschijnlijk het kampioenschap gaat winnen." "Lewis had wel wat mindere weekenden, maar minder vaak dan ik. Het is indrukweekend hoe hij er altijd staat, ongeacht de omstandigheden, het circuit, zijn privéleven of wat dan ook. Zodra hij in de auto stapt, weet hij te leveren."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'