Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas wil Hamilton in 2018 verslaan door sterkere kwalificaties

Afgelopen Formule 1 seizoen maakte Valtteri Bottas zijn opwachting voor het team van Mercedes. Na vijf seizoenen uitgekomen te zijn voor Williams mocht de Fin zichzelf bewijzen bij Mercedes.

Als opvolger van Nico Rosberg én met Hamilton als teamgenoot viel het voor Bottas bepaald niet mee. De Fin begon op zich ijzersterk maar zakte al vrij snel terug en had het daarna lastig om het tempo van Hamilton bij te benen. Bottas wist uiteindelijk drie overwinningen te pakken, namelijk Rusland, Oostenrijk en Abu Dhabi maar stelde tijdens andere races flink teleur. Bottas ziet zijn eerste jaar bij Mercedes dan ook vooral als een harde leerschool. "Dit was zonder meer het meest leerzame seizoen voor mij in de Formule 1. Het waren soms behoorlijke harde lessen maar als coureur heb ik daarvan geleerd. De overstap van Williams naar Mercedes heeft mij als persoon niet veranderd. Bij elk team leer je wat en ga je samen door verschillende situaties. Daar word je alleen maar sterker van."

Bottas werd vooral op pure snelheid regelmatig overklast door Hamilton. Zelf vindt hij vooral dat hij ten opzichte van Hamilton te kort kwam in de kwalificaties. Hamilton pakte maar liefst elf keer de poleposition tegenover vier keer voor Bottas. Bottas erkent dan ook dat hij hier aan moet werken. "Lewis is vooral erg sterk op de zaterdag tijdens de kwalificatie. Hij heeft echt een aantal zeer sterke kwalificatieronden gereden waardoor hij vaak vanaf pole startte. Ik ga mij volgend jaar dan ook meer op de kwalificaties focussen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'