Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas wil Verstappen én Hamilton verslaan: "Dat is het doel"

Als het aan Valtteri Bottas ligt, dan staat hij dit weekend op de hoogste trede van het podium.

Valtteri Bottas weet voor het vijfde jaar op rij niet mee te strijden om de titel. In 99 races tijd voor Mercedes wist hij nooit echt een grote bedreiging te vormen voor Lewis Hamilton, die jaar in jaar uit kampioen werd. Dit weekend begint hij aan race nummer honderd. Het is een van de belangrijkste raceweekenden uit zijn Mercedes-loopbaan, want niet eerder moest zijn team zo diep gaan in de strijd om de titel. "Het is mooi", zo reageert hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 als hij geconfronteerd wordt met zijn mijlpaal. "Ik wist het niet eens! Een mooi rond nummer! Het is snel voorbij gegaan. Nog maar twee races in totaal, dus het worden twee belangrijke weekenden."

Bottas voorspelt spannend weekend

Bottas weet, net als collega Verstappen , niet hoe de krachtsverhoudingen dit weekend zullen liggen. Op het nieuwe circuit in Jeddah is alles mogelijk, oordeelt de Fin. "Het circuit ziet er heel interessant uit. De snelheden liggen hoog en het circuit is op sommige plekken erg nauw. Er is geen ruimte voor fouten. Ik kijk er naar uit om te voelen hoe het is." "Het wordt een interessant weekend, maar zoals Max al zei, is het onmogelijk om te voorspellen hoe het gaat zijn. Het zal dicht op elkaar zitten, maar het is een nieuw circuit en we weten niet wat de griplevels enzovoort zijn."

Mercedes-coureur wil Hamilton en Verstappen verslaan

Gevraagd naar zijn ideale raceweekend, is de Fin duidelijk. Hij wil winnen. Niets minder. Maar mocht dat onverhoopt toch niet lukken, dan neemt hij ook genoegen met een mooi aantal punten. "Ik zou de race willen winnen. Dat is altijd het doel. Als dat niet lukt, dan wil ik maximaliseren. Zeker voor het constructeurskampioenschap is het een belangrijk weekend. Het is heel spannend, dus als team moeten we een sterk en foutloos weekend hebben." "Hopelijk kunnen we met veel punten afreizen naar Abu Dhabi", vervolgt hij. "Dat zou de optimale uitkomst zijn. Ik wil wel uit de problemen blijven, want het is een nieuw circuit en het kan wel eens een rommeltje worden van tijd tot tijd", aldus Bottas.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie