Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Williams verdient beter dan de laatste plaats in het WK"

Valtteri Bottas zal ongetwijfeld in het afgelopen Formule 1-seizoen de verrichtingen van zijn voormalige werkgever Williams in de gaten hebben gehouden en zich hebben afgevraagd hoe het kan dat Williams zo ver is teruggevallen.

Bottas maakte in 2013 zijn debuut voor Williams en scoorde in totaal zeven podiumplekken voor zijn vroegere werkgever. Inmiddels is de brigade van teambaas Claire Williams afgezakt naar de laatste plaats bij de constructeurs. Een positie wat volgens de Fin niet terecht is.

"Misschien zorgt een geheel nieuwe line-up voor de nodige positiviteit binnen het team. Ik weet zeker dat de twee nieuwe coureurs vol energie zitten. Voor zowel Kubica als Russell is het natuurlijk een geweldige kans. Hopelijk zorgt dit ervoor dat Williams stappen kan maken zodat ze weer daar staan waar ze moeten staan." In 2019 verschijnt het team van Williams met een compleet nieuw rijdersduo op de grid. George Russell maakt dan zijn debuut als Formule 1-coureur en heeft de ervaren rot Robert Kubica aan zijn zijde die na een lange afwezigheid terugkeert in de koningsklasse van de autosport. Net als bijna iedereen kijkt ook Bottas uit naar de terugkeer van Kubica. "Robert heeft al een tijdje niet geracet, waardoor het interessant is om te zien hoe hij het gaat doen ten opzichte van George. Het team heeft een lastig jaar achter de rug en uit eigen ervaring weet ik dat het dan lastig is om gemotiveerd te blijven. Hopelijk kunnen Robert en George voor een impuls zorgen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'