© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Zandvoort is geschikt voor Formule 1-races'

18 mei 2018 09:16 Ruud Dimmers 0 reacties
Met de Jumbo Racedagen voor de boeg staat het circuit van Zandvoort weer volop in de belangstelling. Max Verstappen geeft dit weekend diverse demo's in een F1-auto, maar de organisatie wil een F1-race. Volgens Mercedes-coureur Bottas hoeft er aan het circuit niets te veranderen.

Bottas hoopt op terugkeer F1 op Zandvoort

De Nederlandse Grand Prix is sinds de entree van Max Verstappen een item dat bijna wekelijks in het nieuws komt. Zandvoort of Assen? Of toch geen Grand Prix? Diverse coureurs lieten zich al enthousiast uit over het circuit van Zandvoort, zo ook Valtteri Bottas.

"Het circuit is zeker geschikt. Het is een mooie baan met lange en snelle bochten. Ik zou er graag terugkeren. Ik denk ook dat de baan prima is zoals die is en zou niets veranderen", laat Bottas aan Motorsport.com weten.

Bottas kent het circuit goed. Zo won hij er twee keer de Masters of F3 en kwam hij ook in diverse andere raceklassen in actie op Zandvoort.

"De middelste sector is mijn favoriete deel van het circuit. Je gaat daar door diverse snelle bochten doe vloeiend in elkaar overlopen."

Of de Formule 1 ook daadwerkelijk terugkeert in Zandvoort is nog altijd onduidelijk. Voor alsnog lijkt de kans daarop zeer klein te zijn. Liberty Media is met diverse landen en steden in gesprek over nieuwe races. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar het aanboren van nieuwe markten en/of prestigieuze steden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen