Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas ziet het zitten: "Abu Dhabi 2017 nabootsen"

Dat Valtteri Bottas en het Yas Marina Circuit goed samen gaan, is een understatement. De 29-jarige Fin behaalde in 2014 een podiumplaats in dienst van Williams en wist vorig jaar namens Mercedes zelfs winnend af te sluiten. Na de eerste trainingsdag van Grand Prix van Abu Dhabi dit jaar, stond Bottas bovenaan op de tijdenlijst.

Een grote voorsprong had Bottas niet - Max Verstappen volgde op slechts 0.044 seconden van de Finse Mercedes-rijder - maar dat mocht de pret niet drukken. Het ondergaan van de zon deed Bottas goed, zo liet de nummer vier van het huidige kampioenschap weten.

"In de tweede vrije training voelde ik me goed, in de eerste vrije training niet", laat Bottas naderhand weten. "Het is hier normaal dat het minder gaat als de baan nog 'groen' is. In de avondsessie (lokale tijd, red.) ging het beter dan in de middag en dat doet mij deugd: de belangrijkste sessie van het weekend wordt immers tevens in de avond gehouden." Bottas wil maar wat graag goed voor de dag komen: de Fin is namelijk de enige rijder van de gebruikelijke top zes die dit jaar nog geen overwinning heeft weten te scoren. De GP van Abu Dhabi is een uitgelezen, maar tegelijkertijd ook Bottas' laatste kans. "We hebben veel geleerd over de wagen tijdens de tweede oefensessie en we hoeven niet al teveel te veranderen. Ik moet hierop bouwen, het vertrouwen houden en zelf nog een klein beetje tijdswinst pakken. Laten we proberen om vorig jaar na te bootsen!"

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen