Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas ziet opmars ex-werkgever: "Wolff zal op de tafels slaan tot Mercedes weer wint"

Valtteri Bottas zegt in een exclusief interview met RacingNews365 dat de emotie en energie van Toto Wolff gaan helpen om van Mercedes weer een winnend team te maken.

Valtteri Bottas is bezig aan zijn tweede seizoen bij Alfa Romeo nadat hij in de vijf jaren ervoor teamgenoot was van Lewis Hamilton bij Mercedes. De Fin steunt zijn voormalig team om weer te gaan winnen in de Formule 1 en grapt dat teambaas Toto Wolff "op de tafels moet blijven slaan" tot het team weer een overwinning behaalt. In de vijf jaar dat de Fin reed voor de Duitse fabrikant hielp hij het team aan de constructeurstitels in elk van die seizoenen. Maar sinds Bottas vorig seizoen overstapte naar Alfa Romeo heeft Mercedes moeite om zich aan te passen aan de nieuwste technische regels van de F1 en heeft het terrein moeten prijs moeten geven aan Red Bull. Sinds het begin van vorig seizoen boekte Mercedes nog maar één zege (George Russell in Brazilië). Twee weken terug in Spanje pakte het team eindelijke weer eens twee podiumplekken; in Spanje achter winnaar Max Verstappen. In een exclusief interview met RacingNews365 legt Bottas uit waarom hij er vertrouwen in heeft dat Mercedes weer terug aan de top komt: "Ik denk gewoon dat door de infrastructuur binnen het team en de belangrijke mensen die ze hebben, ze in staat zijn om terug aan de top te komen. Toto kennende zal hij op de tafels blijven slaan tot ze weer winnen. Hij is super competitief, een van de meest competitieve mensen die ik ooit heb ontmoet. Hij heeft zo'n hekel aan verliezen. Dit is gewoon mijn gevoel, ze zullen in ieder geval dichter bij de top komen dan nu."

Wolff kent grote ups en downs

Alfa Romeo stelde Alessandro Alunni Bravi aan als teamvertegenwoordiger nadat Frederic Vasseur de overstap naar Ferrari maakte. Alunni Bravi wordt daarmee toegevoegd aan de lijst met namen die belangrijk zijn (geweest) voor Bottas in de Formule 1. Bottas vergelijkt Sir Frank Williams, Wolff en Alunni Bravi en legt uit: "Iedereen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, gewoon verschillende karakters. Toto is waarschijnlijk het meest emotioneel. Hij heeft grote ups en downs afhankelijk van de resultaten, maar ze hebben allemaal hun eigen sterke punten." "Het is een nieuwe rol voor Alessandro, maar tot nu toe denk ik dat hij het goed heeft gedaan. De tijd zal het leren. Frank was geweldig. Toen ik bij het Williams-team kwam, was hij steeds minder betrokken, maar hij is duidelijk een grote, grote legende. Hij was degene die me de kans gaf, dus ik ben hem eeuwig dankbaar."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje