Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas zinspeelt op harde deadline voor Audi: "Dan is het al snel Kerstmis"

Wie wordt toch de teamgenoot van Nico Hulkenberg bij Stake F1 in 2025? Daar waar bijna alle zitjes zijn vergeven voor volgend jaar, is dat nog niet het geval bij het team uit Hinwil. Valtteri Bottas wil dat zitje graag hebben, maar heeft zo ook zijn eigen agenda.

XPB 1306771 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stake F1 kondigde al vrij vroeg aan dat Nico Hulkenberg een van de twee coureurs is voor 2025. Daardoor wisten de huidige coureurs, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, dat een van de twee coureurs sowieso zou sneuvelen. Daarbij worden ook nog regelmatig de namen van onder meer Gabriel Bortoleto en Franco Colapinto genoemd voor het tweede zitje bij Stake F1. Bottas houdt in ieder geval hoop op het stoeltje voor volgend jaar.

"De situatie waarin ik me nu bevind, met maar één beschikbare plaats, houdt natuurlijk een risico in. Ik hou van F1 en ik wil in de F1 racen", zo begint de Fin zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Het is natuurlijk een wat vreemde situatie, maar het is nu eenmaal zo. Ik heb veel tijd gehad om over verschillende dingen na te denken."

"En ik ben altijd positief. Ik blijf altijd positief, omdat ik echt voel en geloof dat ik die stoel zou moeten hebben. Ik heb het gevoel dat ik het beste zou zijn in het belang van het team. Daarom blijf ik dus positief", zo legt Bottas uit.

"Ze hebben natuurlijk opties, maar uiteindelijk komt het neer op (een keuze tussen) ervaring versus jeugd. En ze hebben alle tijd van de wereld, tenzij ik op een gegeven moment een harde deadline moet stellen." Als een journalist vervolgens stelt dat Bottas en het team in principe hebben afgesproken onder welke voorwaarden de Fin door kan gaan, maar dat het aan het team is om te beslissen of ze voor een ervaren coureur gaan of een jonge rijder, geeft de Fin aan dat dat klopt.

"We hebben wekelijks contact gehad. Ik weet wat mijn voorwaarden zijn en wacht gewoon op groen licht." Wanneer Bottas vervolgens de vraag krijgt of hij te horen heeft gekregen wanneer er een beslissing wordt genomen, zegt hij het volgende: "Nou, een maand geleden was het antwoord 'zo snel mogelijk'. En natuurlijk zal er van mijn kant uiteindelijk ook een deadline zijn. Want als je buiten de F1 of naar andere functies in de F1 kijkt, is het al snel Kerstmis. En tegen de tijd dat het kerst is, is er niet veel meer veel beschikbaar. Dus hopelijk snel.”

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio