© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Ik kan Hamilton verslaan’

19 feb. 2018 15:00 Arthur Wulms 0 reacties
Valtteri Bottas wil in 2018 zijn teamgenoot Lewis Hamilton verslaan. Hij begint aan zijn tweede jaar bij Mercedes en is niet van plan om tweede viool te spelen. De doelstelling is eenvoudig: wereldkampioen worden.

Bottas gelooft in wereldtitel

Ongeveer één jaar geleden zat Valtteri Bottas in de voorbereiding van zijn eerste seizoen bij Mercedes. Dit werd zijn eerste jaar in een Grand Prix-winnende auto en als teamgenoot van veelvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 

Een echte test waarin hij gemengde resultaten boekte. Nu wil de Fin deze ervaring gebruiken om zijn ultieme doel te bewerkstelligen: wereldkampioen worden. 

In gesprek met ESPN wordt gevraagd of hij Lewis Hamilton in 2018 kan verslaan. 

''Lewis is een van de beste coureurs ooit in de Formule 1. Hij is altijd snel en maakt bijna nooit fouten. Vorig jaar heb ik een aantal keer laten zien dat ik het in me heb en dat ik hem kan verslaan. Het is aan mij om het hele jaar consequent te presteren." 

"Vorig jaar had ik af en toe een weekend waarin ik een paar tienden miste ten opzichte van Lewis, dit mag komend seizoen niet. Ik moet in alle omstandigheden presteren, ongeacht welk circuit, welke temperatuur en welk asfalt.''

Waarschijnlijk heeft Bottas dit jaar wederom een winnende auto tot zijn beschikking. De vraag is of hij hiermee Lewis Hamilton kan verslaan. Volgens de Fin past de nieuwe W09 goed bij zijn rijstijl.

''De nieuwe ontwikkelingen aan de auto zijn goed voor mijn rijstijl. Zo zie ik het nu in theorie, maar in praktijk kan het natuurlijk anders zijn. Ik denk dat ik dit jaar een completere coureur ben dan vorig jaar.''

Het doel van Bottas van 2018 is duidelijk: Hamilton verslaan en zijn eerste wereldtitel behalen.

''Ik denk dat iedereen mijn doel kent. Ik wil wereldkampioen worden en wil hiervoor alles doen wat nodig is. Dit ga ik doen door me te concentreren op mijn eigen prestaties. Hierdoor wil ik het beste uit mezelf en het team halen. Ik ben niet van plan om iets te veranderen en wil gewoon vanaf de eerste race in Melbourne gelijk presteren.''

Volgens Bottas heeft hij een professionele relatie met Hamilton. 

''Hoewel de harmonie er is, denk ik niet dat Lewis beter rijdt door mij. Ik weet dat hij daar vaak mee bezig is, maar ik ga daar niet in mee. Ik focus mezelf alleen op mijn eigen prestaties en hopelijk brengt mij dit verder."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen